Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Ferenczi orrát törte, kínlódott a Fradi

2009.03.28. 17:14 Módosítva: 2009-03-28 17:54:56
Mivel a Fradi egyetlen vetélytársa csak vasárnap lép pályára, az NB I.-be igyekvő gárda már 12 ponttal vezet legnagyobb riválisa, a Bőcs előtt. Végigtámadta a meccset a Fradi, a BKV Előre két kapura lövésének egyikéből betalált.

Úgy kezdődött a meccs, ahogy az utóbbi időben megszokott. 11 emberrel védekezett a BKV, a hazaiak beszorították ellenfelüket, de komoly akció nem akadt. Voltak a Fradinak próbálkozásai, de azokat Stefán Gábor magabiztosan hárította.

A 36. percben ijesztő jelenetet láthattunk. Egy beívelés után Stefán és Ferenczi István ütközött, a Fradi csatára hatalmasat esett, miközben a kapus a labdával együtt Ferenczi fejét is eltalálta. A legeredményesebb góllövő nem is tudta folytatni, arc-, és orrcsont zúzódást szenvedett.

Az első félidő utolsó momentumából született az első gól. A Ferenczi helyére beálló Robertson suta kapura lövése Shaw elé pattant, aki az üres kapuba gurított. A második félidőben már-már szokásos módon visszavettek a hazaiak, de a BKV nem tudott mit kezdeni a lehetőséggel.

A 88. percben Shaw remek passzával kiugró Robertson szerezte meg első magyarországi gólját - elhúzta a kapus mellett, és a kapuba gurított -, majd két perc múlva egy vendég-szöglet után Makrai váratlanul szépített.

Jobb volt a Fradi, de nem szántották fel a pályát, győzelmük jogosságához kétség sem fér. A kapura lövési arány 18-2 volt. További hét meccset vasárnap játszanak, így a Fradi jelenleg 12 ponttal vezet egyetlen riválisa, a Bőcs előtt.