Salamon
-1 °C
13 °C

Albánok támadtak a magyar szurkolókra

2009.03.29. 13:40
Nem várt bonyodalmak akadályozták a válogatottat a helyszínről buzdító drukkerek hazaútját. A mérkőzés után 40 perccel három nagybusz és egy mikrobusz rendőri felvezetéssel elindult a városból Szkopje irányába, ám a rendőrök hirtelen visszafordították a konvojt.

Az nb1.hu portál helyszínen tartózkodó tudósítója számolt be az eseményről. Elmondta, hogy az új útvonalon sem sokat haladhattak a magyar szurkolók, ugyanis egyszer csak támadók állták el a járművek útját, és abban a pillanatban dobálni kezdték azokat.

A kemény mag miután kidobálta magát, elfutott, és csak azért nem eredtek utána a magyar drukkerek, mert a túra szervezői – megelőzendő a komolyabb balhét – elállták az útjukat, és jobb belátásra bírták őket.

Az albánok akciójának két sérültje is van, de a mérkőzésen történt kődobálás miatt is többen szenvedtek kisebb-nagyobb horzsolást, zúzódást. A buszok sem úszták meg a dolgot, az egyiknek például 4 ablaka is kitört, így - ebben az állapotban - biztosan nem indulhat haza.

Azt a közvetítésben is lehetett látni, hogy a rendőrök sem bántak kesztyűs kézzel a magyar szurkolókkal. A második félidőben bevonultak a szektorukba és elcsattant néhány pofon is. Egy földön lévő embert három rendőr fogott a stadionban.

A találkozó végéig rendőr kordon választotta el a magyar és az albán szurkolókat, így komolyabb balhé nem törhetett ki a stadionban. A görögtüzek miatt vélhetően felelősségre vonják a hazai szövetséget.