22 halott az elefántcsontparti vb-selejtezőn

2009.03.30. 09:34
Abidjanban a Malawi elleni meccs előtt a jegy nélkül maradt szurkolók megostromolták a stadiont, az épület egyik fala leomlott. A rendőrség könnygázt vetett be, pánik tört ki.

Legalább 22 szurkoló életét vesztette, és több mint 130-an megsérültek vasárnap este az elefántcsontparti főváros egyik stadionjában, az Elefántcsontpart–Malawi vb-selejtező előtt támadt tülekedésben.

000T TRPar2482324

Dagobert Banzio sportminiszter szerint az abidjani Houphouet-Boigny stadionból kiszorult, jegy nélküli szurkolók megostromolták a sportlétesítmény egyik bejáratát, az épület egyik fala leomlott, ami pánikot okozott. A rendőrség könnygázt vetett be a szurkolók ellen, ez csak fokozta a riadalmat.

A tülekedésben legalább 22 embert tapostak agyon, a sérültek száma pedig meghaladja a 130-at. A meccs idején ötvenezer szurkoló volt a stadionban.

A meccset ennek ellenére lejátszották, az afrikai zóna utolsó körében - ahol már a vb-re való kijutás a tét - az E csoportban ez volt az első forduló. Elefántcsontpart elsősorban Drogba kimagasló játékával 5-0-ra legyőzte Malawit. A Chelsea-csatár két gólt szerzett, az egyiket 11-esből, mellette csapattársa, Kalou, a Sevillában futballozó Romaric, és a Marseille játékosa, Bakary Koné volt még eredményes.

A csoport másik meccsén Burkina Faso otthon verte 4-2-re Guineát. A csoportból az első helyezett jut ki a 2010-es dél-afrikai vb-re.  • Hírek
  • Hírek