Zsófia
17 °C
21 °C

Kikaptak, mérgükben dobáltak az albánok

2009.03.30. 14:44
A magyar szurkolókat a meccs alatt a stadionon belül, a találkozó után még a buszon ülve is kövekkel dobálták a csalódott albánok az elveszített vb-selejtező miatt. A helyszínen járt magyar drukkerek nem értik, mindez hogyan történhetett.

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert világbajnoki selejtezőn Albániában. A helyszínen mintegy 150 magyar biztatta Erwin Koeman együttesét, de a győzelem ellenére sem zárták szép emlékekkel a túrát.

Mint korábban megírtuk, az albán szurkolók nehezen viselték a vereséget. Egy helyszínen tartózkodó szurkoló beszámolója szerint útközben semmi gond nem volt, a magyarok szinte végig együtt voltak. A városban több helyen is találkoztak albán szurkolókkal, de csak közös éneklés és fotózás volt.

Amikor beértek a stadionba, kicsit meglepődtek, mert jobbra alig két méterre voltak az albán szurkolók, és mindössze10 rendőr állt köztük. Se kerítés se kordon nem választotta el őket egymástól. A másik oldalon is csak tíz méterre voltak az albánok.

A magyar gól után vizespalackok, rudas zászlók letört rúdjai és kövek zúdultak a magyar táborra. A folytatásban a másik oldalról is elkezdték dobálni őket, és miután pár kő átrepült a táboron, az ott álló albánok azt hitték, onnan dobálják őket, így még hevesebb kőzáport kapott a magyar tábor.

Az egyik magyar szurkoló feje betört, szerencséjére csak kisebb kő találta el. A rendőrök mindössze annyit tettek, hogy egy-két albánt megrángattak, majd visszaengedték dobálni őket.

A találkozó után a stadionból kivonuló magyarok ismét kőzáport kaptak, majd már a buszon ülve hiába kaptak rendőri felvezetést, a kis utcákból ismét dobálás várt rájuk. Ennek következtében több ablak is betört, szinte valamennyi buszban keletkezett kisebb-nagyobb kár. (A hétfői felmérés után mintegy 2 millió forintos kárt állapítottak meg.)

Az utazás szervezője szerint ezek után két megoldás volt: vagy hazajönnek a kitört ablakú buszokkal, vagy ott biztosítanak szállást a magyar csoportnak. Ezt szinte egyhangúlag elvetették, így a 21 000 forintos túra hazafelé befóliázott ablakú buszokkal ért véget.