Salamon
0 °C
13 °C

Mindenkit felizgatott a magyar válogatott

2009.03.31. 12:39 Módosítva: 2009.03.31. 13:20
Telt ház, 35 ezer néző lesz a szerda este 19 órakor kezdődő Magyarország-Málta vb-selejtezőn, a mérkőzés előtt ki sem nyitnak a pénztárak, az összes jegyet eladták kedd délutánig. Érdemes időben elindulni, a felfokozott érdeklődés miatt a bejutás nem lesz egyszerű a Puskás Ferenc Stadionba.

Elfogytak a jegyek a Magyarország-Málta vb-selejtezőre, hosszú idő után újra telt ház lesz a Puskás Ferenc stadionban. Az Albániában aratott győzelem utáni felfokozott érdeklődés miatt még az általában biztonsági okokból üresen hagyott szektorok egy részének helyeit is eladták, így várhatóan 35 ezer szurkoló lesz a szerda esti meccsen.

D  YT20081011084

A zsinórban három vb-selejtezőn győztes magyar válogatott régen állt ilyen jól féltávnál, 5 mérkőzés után csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre Dánia mögött. Egy Málta elleni győzelemmel a csoport élére is állhatnak a mieink, ehhez az kell, hogy Dánia hazai pályán pontot veszítsen Albánia ellen, vagy a magyar válogatott nagy különbséggel verje Máltát.

A Puskás-stadion futballmérkőzésen utoljára 2004-ben, a brazil válogatott elleni barátságos találkozón telt meg (akkor már biztonsági okokból nem adták el a felső karéj összes jegyét, csak a felső szektor középső részén ülhettek szurkolók), közel teljes telt ház a 2002-es vb-selejtezőkön volt utoljára, az Olaszország ellen 2-2-re végző magyar válogatottat látták egyes források szerint 55, mások szerint 65 ezren.

A máltaiak elleni mérkőzést 10 000 gyermek labdarúgó ingyen nézheti meg, a MGYLSZ szervezésében indított akció fővédnökei a magyar labdarúgás közelmúltjának alakjai, de a gyerekekkel egy szektorban nézi a meccset a jelenlegi keret két eltiltott játékosa, Dárdai Pál és Babos Gábor is.

Érdemes időben elindulni a mérkőzésre. A beléptetés két kapun át történik, a Stefánia út felől és a Dózsa György út oldaláról lehet bejutni a stadionba, az eddigi tapasztalatok alapján legalább egy órával a mérkőzés kezdete előtt tanácsos érkezni. A bejáratoknál ellenőrizni fogják a szurkolók zászlóit is, a tiltott jelképeket tartalmazókat elkobozzák.

Ocskay-megemlékezés nem lesz

Nem lesz gyászszünet, és a játékosokon sem lesz fekete karszalag a Magyarország-Málta mérkőzésen. Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke elmondta, a vb-selejtezőket szigorú szabályok szerint rendezik, mindennemű külön megnyilvánulást csak a FIFA engedélyezhet. Az MLSZ nagyra tartotta az elhunyt jégkorongozót, együtt érez a családdal, a temetésen az alelnök révén képviselteti is magát, de külön engedélyt nem kért a megemlékezésre a nemzetközi szövetségtől.