Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Darabokra törte ellenfele lábát, tapsoltak

2009.03.31. 11:29 Módosítva: 2009-03-31 12:23:37
Előreláthatólag hat hónapot kell kihagynia Ahjuperának, a győriek észt futballistájának, akinek vasárnap törte el a lábát a fehérvári Andics. A vétkes sárga lapot sem kapott, amikor lecserélték, a nézők megtapsolták.

Marko Andics, a hazaiak védője a vasárnapi Fehérvár-Győri ETO labdarúgó ligakupa-találkozón úgy lépett oda a vendégek támadójának, Jarmo Ahjuperának, hogy ellenfelének eltört a szárkapocs- és a lábszárcsontja is. A bosnyák a belépője után sárga lapot sem kapott. A játékos lába sokkoló látványt nyújtott az eset után, a televízióban egy idő után már nem is játszották vissza a felvételeket. A végtagot még a pályán sínbe kellett tenni a még súlyosabb következmények elkerülése érdekében, csaknem tíz perc eltelt, mire folytatódhatott a játék.

A 2-0-s hazai győzelemmel zárult találkozó után Klement Tibor, az ETO ügyvezetője felháborodását fejezte ki, hogy a fehérvári közönség vastapssal jutalmazta Andicsot, akit a szabálytalanság után öt perccel cseréltek le.

Fördős Nóra, a győriek kommunikációs vezetője elmondta, a klubot sokkolta a sérülés, csodálja, hogy a játékosok egyáltalán tudták folytatni a mérkőzést. Ahjuperát vasárnap este megműtötték a székesfehérvári kórházban, az orvosi vélemény alapján jól sikerült a műtét. Ezzel együtt legjobb esetben is hat hónapot ki kell hagynia a futballistának.

A győri klub vezetői hétfő délután látogatták meg a játékost. Fördős információi szerint a Fehérvár részéről eddig csak Berzi Sándor ügyvezető kereste a csatárt, akinek legjobb esetben is legalább hat hónapot kell kihagynia. A fehérvári klub vezetői levelet küldtek a győrieknek, melyben nem ismerik el játékosuk hibáját, de együttérzésüket fejezik ki.

A meccsről készült felvételek megtekintése alapján a győri vezetés úgy látja, Andics nem szándékosan okozta a súlyos sérülést, és bár a szabályok szerint nem kötelező egy ilyen belépő után a kiállítás, furcsállják, hogy még sárga lapot sem kapott a játékos.

Ugyanakkor a klub fegyelmi eljárást kezdeményez az MLSZ-ben Andics és Rajczi Péter ellen is. Az Újpest játékosa még múlt héten szabálytalankodott a győri Djordjeviccsel szemben, akinek az eset következtében szalagszakadást szenvedett, majd a folytatásban Mario Bicsakot fejelte le minden következmény nélkül.

Andics játékának szólt a taps

A Fehérvár szurkolói azt mondják, ők nem a súlyos sérülést okozó megmozdulást tapsolták meg. Véleményük szerint a fehérvári játékos a mérkőzés legjobbja volt, teljesítményééért járt neki a taps. Olvasónk azt írta: "A balszerencsés esetben érintett fehérvári játékos a találkozón a mérkőzés legjobbja volt, a sérülés ténye szemmel láthatóan őt is sokkolta. Ezért is cserélték le, és ezért a közönség a teljesítményét elismerendő és a lelkileg megviselt játékost vigasztalandó tapsolta őt meg."