Móric
9 °C
15 °C

MLSZ: 50 ezer nézőt a Puskás-stadionba

2009.04.02. 12:29 Módosítva: 2009.04.02. 12:30
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a szerda esti újabb vb-selejtezős győzelem után úgy véli, 50 ezren is lehetnének a Puskás Stadionban a svédek és a portugálok ellen, szeptemberben. Eddig veszélyesnek tartották a felső karéjok megnyitását, most statikai vizsgálatot, felújítást szeretnének.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén, napirend előtt arról döntött, hogy levélben fordul a Puskás Ferenc Stadion illetékes vezetőjéhez, Kiss Györgyhöz, kéri a létesítmény befogadóképességének 15 ezer fős növelését.

"A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében kérem önt, legyen szíves a Puskás Ferenc Stadion statikai vizsgálatát elvégeztetni, abból a célból, hogy a 2009. szeptember 5-én és 9-én rendezendő Svédország és Portugália elleni vb-selejtező mérkőzésre a jelenlegi befogadóképesség 15 ezerrel megnövelhető legyen" - olvasható Kisteleki István MLSZ-elnök levelében.

"Ennek költségkihatásairól legyen szíves tájékoztatni. Kérem önt, hogy a fentiek tekintetében a FIFA előírásait vegye figyelembe."

A szerdai, a máltaiak elleni 3-0-ra megnyert vb-selejtezőt a jelenlegi körülményekhez képest teltház, azaz 35 ezer ember előtt rendezték meg. A létesítmény eredeti befogadóképessége közel 70 ezres, ám a felső karéjokat évek óta nem lehet használni biztonsági szempontok miatt.

Sokáig csak az alst lehetett használni, ott 28 ezren fértek el, egy szinttel feljebb eddig hét ezren mehettek be. Oda a székeket a debreceni tulajdonos, Szima Gábor telepítette, amikor csapata a Manchester Unitedet fogadta 2005-ben.

A magyar válogatott a két szeptemberi selejtezőn nagy lépést tehet a világbajnokság, pontosabban a pótselejtezőt érő második hely felé, ha legalább négy pontot szerez.

Koeman csapata az eddigi hat meccsből ötöt kapott gól nélkül lehozott, zsinórban négy selejtezőjét megnyerte, ezzel csoportjának második helyén áll. A két hazai meccs mellett kétszer idegenben kell még fellépnie a csapatnak, Portugáliában és Dániában. Előbbi gyengélkedik, utóbbi vezeti a csoportot.

Az MLSZ 35 ezres stadiont tervezett a Fehér útra, Török Gábor sport szakállamtitkár szerint ennek sorsa abszolút bizonytalan .