Dániel, Daniella
17 °C
30 °C

José Mourinho Jézushoz hasonlítja magát

2009.04.03. 11:17
Az Inter edzője nem először játszotta ki az istenkártyát, ezúttal egy tv-show-ban hasonlította magát Jézushoz. Aztán beszólt Claudio Ranierinek, a Juventus vezetőedzőjének is.

Egyetlen hét sem múlhat el anélkül Olaszországban, hogy Jose Mourinho valamivel ne irányítaná magára a figyelmet. A portugál ezúttal egy élő televíziós adásban találta Jézushoz hasonlítani magát, mindezt azután, hogy ismét beszólt Claudio Ranierinek, a csapatát 7 pont hátrányból üldöző Juventus edzőjének.

„Az Inter edzőjeként úgy érzem magam, mint Robin Hood. Mondják meg, ha még Jézust sem szerette mindenki, én miben reménykedjek? Igazából nem nagyon érdekel, hogy az emberek nem szeretnek, az Inter szurkolói elismernek, tudják, milyen kemény munkát végzek a csapattal, és ez számít” – mondta Mourinho a Chiambretti Night című műsor házigazdájának.

000T TRDV490329

A magát kivételesnek tartó portugál korábban is tett már klerikális utalást saját személyére. Amikor BL-t nyert a Portóval, azzal indokolta eligazolását, hogy „ha mostantól semmit nem nyerek itthon, akkor is Isten után a második leszek életem végéig.”

Olaszországban egyelőre első az Inter, és Mourinho nem is tudta megállni, hogy ne szóljon be újra az egyre reménytelenebb helyzetből üldöző torinóiaknak, leginkább Ranierinek. „Én 13 nagy trófeát nyertem már. Egy olasz szuperkupa-győzelem csak akkor tűnik komoly címnek, ha mellette semmit nem nyert egy edző” – sütötte el az állandó témát.

Talán ő is érezhette, hogy ez a téma már unalmas, a következő mondatával igyekezett tompítani a kijelentés élét. „Ranierit kiváló edzőnek tartom, a csapata mostanában jól játszik. Egyelőre hét ponttal vannak mögöttünk, úgyhogy nem dőlt el semmi, és ezért tisztelet illeti a Juventust.”

Az Inter a hét végén az Európában utolsóként állva maradt olasz kupacsapat, az Udinese otthonában lép pályára, a Juventus a veronai kiscsapattal, a Chievóval találkozik.