Móric
9 °C
15 °C

17 éves gyerek mentette meg a MU-t

2009.04.05. 21:09 Módosítva: 2009.04.05. 21:09
A Premier League 31. fordulójában a hajráig vesztésre állt a Manchester United az Aston Villával, de előbb C. Ronaldo, majd a csapat 17 éves olasz csatára, Federico Macheda góljával győzni tudott. A MU sikerével visszavette a vezetést a tabellán, a Villa csúszik tovább, feljött rá a Wigant szétszedő Everton is.
000T TRPar2494313

A címvédő Manchester United a hajráig vesztésre állt az Aston Villával szemben az Old Traffordon, végül azonban sikerült megszereznie a három pontot a Premier League 31. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. A játéknap korábbi találkozóján az Everton szétverte a Wigant, a liverpooliak négy góljára nem érkezett válasz.

A 80. percig a birminghamiek 2-1-re vezettek az Old Traffordon, ekkor Cristiano Ronaldo másodszor is eredményes volt, majd a csereként beállt, mindössze 17 éves olasz Federico Macheda, aki a Villa ellen debütált a csapatban, a 93. percben a győztes találatot is megszerezte a házigazdáknak.

Federico Macheda

Az 1991-es születésű Federico Macheda a Lazio akadémiáján tűnt fel, innen igazolta a Manchester United 2007-ben. A csatár előbb az U18-as, majd a tartalékcsapat tagjaként szórta a gólokat, így került néhány hete a nagycsapat keretébe. Alex Ferguson bizalmát mutatja, hogy a Villa ellen az egyenlítésért támadó csapatba cserélte be, Machedának pedig fél félidő is elég volt élete első Premier League-góljához. A mérkőzés előtt Alex Ferguson így nyilatkozott: „Ez a Macheda egyre gyorsabbnak tűnik a pályán, a tartalékban nagyon jól játszik. Vérbeli csatár, a Villa ellen biztosan leülhet a kispadra.”

Az MU így visszavette a vezetést a Liverpooltól, 30 meccs után 68 pontja van, riválisa egy mérkőzéssel többet játszva 67 pontos. A Chelsea 64 ponttal a harmadik, az Aston Villa vereségével leszakadt az Arsenaltól, feljött rá a Wigant elintéző Everton.