Diána
12 °C
27 °C

Hogyan csináljunk hülyét a Bayernből?

2009.04.05. 11:45
A Bundesliga 26. fordulójában a Wolfsburg lemészárolta a Bayern Münchent, 5-1-es sikerével átvette a vezetést a német bajnokságban, a címvédő a 4. helyre csúszott vissza. A hazaiak 5. gólja a szezon egyik legszebb találata volt, Grafite az összes útjába kerülő müncheni védőt kicselezte, majd a hálóba sarkazott.

Stílusosabban nem is vehette volna át a vezetést a Wolfsburg a Bundesligában, mint a címvédő Bayern München elgázolásával. Felix Magath csapata egy órán át szoros meccset játszott a bajorokkal, majd megrázta magát, és negyedóra alatt négy gólt vágva kétségessé tette, hogy a Barcelona elleni BL-meccsen is Jürgen Klinsmann irányíthatja a münchenieket.

Az 5-1-es sikert hozó mérkőzés második félidejében a Wolfsburg szétkontrázta ellenfelét, a hazaiak parádés helyzetkihasználással szerezték góljaikat, a Bayern védelmének minden hibáját góllal büntették.

Az örömünnepet nem mindennapi gól tette még emlékezetesebbé, Grafite egyszerűen hülyét csinált az összes elé kerülő müncheni védőből, mielőtt a kapuba sarkazott volna.

A Wolfsburg győzelme teljesen megérdemelt, ha gólkülönbsége túlzó is, a címvédőnél komoly bajok vannak. A Bayern München vereségével a negyedik helyre csúszott vissza, és a szombat este látott védelemmel lesz kénytelen szembenézni a Barcelonával a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.