Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ki mostanában a világ legjobb edzője?

2009.04.05. 09:53 Módosítva: 2009-04-05 09:54:28
A spanyolok természetesen a spanyol edzőket tartják a legjobbaknak. Mi nem feltétlenül, de legalábbis nem kizárólag. Önök döntenek.

A spanyol As honlapján megszavaztatta olvasóit, ki a jelenkor legjobb futballedzője. A napilap tíz nevet dobott be, közülük négy spanyolét.

A több mint 80 000 szavazat beérkezése után az első három helyen spanyol szakember végzett. Az elsn a Liverpoolt irányító Rafa Benitez zárt, aki a szavazatok 34 százalékát gyűjtötte be. Az angol csapattal többek között BL-t is nyerő edző az elmúlt héten hosszabbította meg 2014-ig szerződését.

A második helyen a Barcelona kispadján ülő Josep Guardiola található, a jelenkor talán leghatékonyabb futballját bemutató csapat első embere a szavazatok 19 százalékát gyűjtötte be. A harmadik a 30 meccs óta veretlen spanyol válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque, aki korábban a Real Madriddal nyert bajnoki címet és BL-t is.

A legjobban szereplő nem spanyol az olasz Fabio Capello nyolc százalékkal, aki jelenleg az angol válogatott kapitánya, de nyert spanyol bajnokságot a Real Madriddal, olasz bajnoki címet a Milannal, a Romával és a Juventusszal is, a milánóiakkal BL-elsősége is van.

Az ötödik helyen az idén hatvanéves Arsene Wenger áll, aki legjelentősebb sikereit a Monaco és az Arsenal kispadján érte el. A hét nyelven beszélő francia a szavazatok hat százalékát szerezte meg.

Ki a legjobb edző?

 • 1036
  Ferguson
 • 614
  Benitez
 • 340
  Mourinho
 • 306
  Wenger
 • 299
  Guardiola
 • 259
  Capello
 • 195
  Del Bosque
 • 100
  Ancelotti
 • 42
  Aragones
 • 18
  Pellegrini

Wengert Jose Mourinho követi öt százalékkal. A portugál edzőnek ehhez két angol bajnoki cím (Chelsea) és egy BL-győzelem kellett (Porto). Alex Fergusont hiába választották meg Angliában minden idők legjobb edzőjének, 23 éves manchesteri pályafutása itt csak négy százalékot ér, pedig az UEFA-kupán kívül csapatával mindent megnyert, amit klubszinten lehet.

Hozzá hasonlóan szintén négy százalékot ért el Luis Aragones, aki eddigi legjelentősebb sikerét a spanyol válogatott élén érte el, amellyel tavaly negyvennégy év után Európa-bajnoki címet nyert.

Az utolsó két helyen a Villarreallal évek óta remek teljesítményt nyújtó chilei Manuel Pellegrini (3 százalék) és a Milant 2001 óta irányító, ez idő alatt 2 BL-t nyerő Carlo Ancelotti (1 százalék) található.

Előre biztosak vagyunk benne, hogy nálunk más lesz a szavazás eredménye, csak az a kérdés, mennyire. Döntsenek.