Lenke
17 °C
29 °C

Bajban a bénult Manchester United

2009.04.07. 23:20 Módosítva: 2009-04-07 23:29:06
A Bajnokok Ligája negyeddöntőiből a legsimábbnak a Manchester-Porto ígérkezett, de a portugálok a meccs elején, és a végén is lőttek egy gólt, utóbbival egyenlítettek a címvédő ellen. A MU-nak ott kell nyernie a jövő héten, ahol angol csapat még sohasem nyert. A Villarreal nem tudta legyőzni az Arsenalt, pedig Marcos Senna nagy gólt rúgott, ezt egyenlítette ki Adebayor.

Mivel vasárnap még bajnoki meccset játszott a Manchester United, arra azért számítani lehetett, hogy valamelyest tompább lesz, mint általában. A tompaság aztán gyorsan, a negyedik percben bénultságba csapott át, amikor Cristiano Ronaldo majd Evans is eladta a labdát saját térfelén, és ezt Rodriguez pazar lövéssel használta ki.

Evans hibázott nagyobbat, mert ő a tizenhatos vonaláról találta el az uruguayi játékost, aki az átvétel után már rögtön a védelemre gyorsíthatott, csinált még egy testcselt, majd tizenöt méterről, ballal tökéletesen lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A bénultság fokozódott, mert a Porto nem állt vissza, amire talán az elejétől számítani lehetett, úgy játszott, mintha hazai pályán lenne.

Az első negyedóra vége előtt mutatott életjelet a címvédő, Ronaldo fejesét Elton vetődve ütötte ki a jobb kapufánál. Még egy perc sem telt el, amikor Rooney egyenlített. A portugál védelem labdát szerzett, és kissé kényelmesen akarták megoldani a hazaadást. Bruno Alves nem vette észre a csatárt, aki azonnal a kapuval és a kapussal találta magát szembe, jobbal higgadtan megoldotta, a kapuba emelt.

A gól nem vetette vissza a vendégcsapatot, továbbra is bátran támadott, kis szerencsével berúghatta volna az újabb gólt, ekkor van der Sar a helyén volt.

A Manchester a második félidőben feljött, a Porto fáradt is, és mivel pontatlanabb volt a középpályán, ezt kihasználta a hazai csapat. A MU a második félidőben többször is megszerezhette volna a vezetést, akár Rooney ívelésénél, akár Vidics fejesénél a hatvanadik perc tájékán. (Mindkétszer Elton kapus védett.) Amikor viszont túlságosan kitámadtak, jött a Porto, Lisandro Lopez lövésénél nagy bravúrral kellett a jobb sarokból kitolnia a labdát a holland kapusnak.

Úgy látszott, a Manchester mégis nyer, mert a portugál védelem nem figyelt Neville bedobásánál, Rooney visszatette a labdát sarokkal, Tevez pedig négy méterrõl a léc alá bombázott.

Ennyivel még nem volt vége, mert Lisandro a jobb szélen elvitte a labdát, középre tette, az megcsúszott O’Shea fején, a szintén csere Mariano jó ütemben érkezett a hosszú oldalon, és ha rosszul is vette át, még el tudta pörgetni a kimozduló kapus mellett. A Manchesternek volt még egy esélye a győzelemre, de Giggs szabadrúgása fölément.

Rio Ferdinand nagyon hiányzott a védelemből, öt éve, amikor ugyancsak döntetlen lett ez a párharc, akkor sem játszott. A Manchesterre igen nehéz visszavágó vár jövő szerdán, mert a Porto hazai pályán még nem kapott ki angol csapattól.

„Tavaly valahogy minden könnyebben ment mind a bajnokságban, mind a BL-ben”- mondta Cristiano Ronaldo a meccs előtt. Úgy látszik, egyre bölcsebb a portugál.

A Villarreal nagy lendülettel kezdett, az Arsenal védelme a gólvonalon mentett egy szöglet után. Aztán jött Marcos Senna, aki 25 méterről a bal felső sarokba bombázott. Az Arsenal a második félidőre aktívabb lett, Adebayor egyenlített. A londoni csapat nyilván kedvezőbb helyzetben van.