Mihály
12 °C
21 °C

Adriano nem visszatér, hanem visszavonul

2009.04.10. 12:38 Módosítva: 2009.04.10. 12:38
Adriano előkerült. A brazil csatár az olaszok szerint enyhe depresszióban szenved, és azzal indokolja Brazíliában maradását, hogy nem érzi már a futball iránti szenvedélyt, csak békére vágyik, és nem tér vissza Olaszországba.
000 PAR2006012199569

Az eltűnt, majd megkerült Adriano kijelentette, vissza akar vonulni a labdarúgástól, hogy összeszedje magát. A brazil csatár hazája válogatott mérkőzésére utazott haza – Peru ellen nem játszott -, de Olaszországba már nem tért vissza, az első hírek szerint azért, mert lekéste a járatát.

Napokig senki nem tudta, merre jár, a brazil sajtó már a legvadabb teóriákkal állt elő (elrabolták, a rendőrség elől menekül, sőt, volt aki halálhírét keltette), mire Adriano újra felbukkant. „Most csak az egészségemmel szeretnék törődni, fel kell töltődnöm, ezért hagynám abba átmenetileg a labdarúgást” – nyilatkozta a csatár a Sky Sportsnak.

„Nem akarok visszamenni Olaszországba, szeretnék itt egy kis békét. Nem vagyok depressziós, sem beteg, csak egyszerűen 18 éves korom óta hatalmas a nyomás rajtam" – indokolta Brazíliában maradását a 27 éves csatár, aki nem az első kibírhatatlan honvággyal küzdő dél-amerikai játékos az európai klubfutball történetében.

„Elveszítettem a játék iránt érzett szenvedélyt, nem érzem magamban az erőt, hogy segítsek csapatomon. Ha kell, lemondok a fizetésemről is, de most képtelen lennék pályára lépni” – mondta Adriano arra a kérdésre válaszolva, hogy beszélt-e már az Interrel a gondjairól. A milánóiaknál sincs zökkenőmentes szezonja, Jose Mourinho már többször kirakta a keretből magaviseleti okokból (volt, hogy részegen akart edzeni), de mindig visszaküzdötte magát.

Az olasz sajtó úgy tudja, a játékos enyhe depresszióban szenved, nemrégiben szakított barátnőjével, és az viselte meg az egyébként is labilis játékost. Az Internél bíznak benne, hogy a csatár hamarosan jobban lesz, és újra a csapat rendelkezésére állhat. „Fogalmam sincs, hogy meddig leszek játék nélkül, esetleg két vagy három hónapig, de akkor át kell gondolnom az egész karrieremet" – mondta Adriano.

"A klub és az elnök mindig mindent megtett azért, hogy segítsen Adrianónak. Most a legfontosabb az, hogy boldog, még ha mi el is veszítjük őt, mint futballistát. Egyelőre többet nem szeretnék mondani, mert még nem beszéltem vele, de biztos vagyok abban, hogy lehetőségem lesz meghallgatni, és megértem majd a szavai mögött rejtőző igazságot" - tette hozzá az Inter edzője, José Mourinho.