Vencel
15 °C
23 °C

Hajnal kapásgóllal a hét válogatottjában

2009.04.14. 13:54
Első tavaszi gólját lőtte a Dortmund magyar irányítója, a 28 éves Hajnal Tamás. A középpályás ezzel a kapáslövéssel került be a 27. forduló válogatottjába. A Borussia a 3-1-es győzelemmel a nyolcadik helyre jött fel, és akár az UEFA-kupáért is harcban lehet.

Szezonbeli negyedik gólját lőtte szombaton Hajnal Tamás a Borussia Dortmund magyar válogatott középpályása. Ez volt eddig a legszebb, ez nem kérdés.

A zsinórban harmadszor győztes Dortmund a Bundesligában a legkevesebbszer, mindössze négyszer kapott ki, de mivel tizenhárom döntetlent játszott, nem lehet harcban a dobogós helyezésekért. Az első áprilisi fordulóban megállította a Hertha BSC-t, ám a bravúros idegenbeli győzelmet ritkán követte hazai.

Most a Köln ellen Hajnal bombájának köszönhetően is nyertek. A második félidő elején egy jobb oldali beadást kifejeltek a védők, Hajnal állítgatás nélkül, körülbelül 22 méterről azonnal visszalőtte a labdát, amelybe lepattanása után a kolumbiai Mondragon beleért, de kiütni már nem tudta.

A Bundesliga honlapján a forduló válogatottjába is bekerült a magyar játékos, két másik dortmundi mellett. Az álomcsapatban a Bayern dominált, négy münchenit – Lucio, Schweinsteiger, Ribery, Toni - választottak be.

Az elismert szaklap, a Kicker osztályzatai alapján a legjobb tavaszi teljesítményét mutatta a magyar játékos - kettest kapott -, aki kilenc gólpasszt is jegyzett már. Az egész szezonban ennél egyszer értékelték jobbra: a Frankfurt ellen a legjobbat, az egyest kapta. (A lapnál a hatos a legrosszabb.)