Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Juhász Roland kellene José Mourinhónak?

2009.04.14. 14:42
A Fiorentinán kívül egy másik Serie A-nagycsapat, az Inter is vinné Juhász Rolandot, írják némely lapok. Jose Mourinhónak sok középhátvéd áll rendelkezésére, de egy részüket nem kedveli, többen állandóan sérültek, így lenne helye a magyar játékosnak az Inter védelmének közepén.

Egy firenzei szurkolói portál úgy tudja, a Fiorentinának komoly vetélytársa lett a Juhász Roland megszerzéséért folytatott harcban a szinte már bajnok Inter személyében.

Az Anderlecht középhátvédjére nyáron vetett szemet a Fiorentina, de a belgák 4 millió eurós ajánlatát sokallták, így az üzlet egyelőre nem jött létre. Az Inter képviseletében Mario Corso többször Brüsszelben járt, hogy megnézze a magyar védőt, a milánóiak könnyedén kifizetnék ezt az összeget a játékosért.

Az Inter beszállása a versenybe azért tűnik furcsának, mert nem kevesebb, mint hat középső védőként bevethető játékos van a keretükben. Igaz viszont, hogy Rivas és Materazzi keveset játszik, és akkor általában rosszul, Chivu sokat sérült, Burdissót pedig már nyáron el akarták adni, így megnyugtató megoldásnak csak Samuel és Cordoba kettőse tekinthető.

A Fiorentina nincs ilyen jól eleresztve középhátvédből, bár a világbajnok Gamberini és Dainelli helye stabilnak tűnik, rajtuk kívül Kroldrup is tud középen játszani, de már a középpályás Donadel is futballozott ezen a poszton. A firenzeiek védelme nem meggyőző, egy Juhászhoz hasonló fiatal, jól fejelő hátvédnek lenne helye a keretben.

Maga a játékos nyáron is úgy nyilatkozott, nem foglalkozik a kérőivel, jól érzi magát Brüsszelben, és bár nem tagadta, hogy szívesen kipróbálná magát egy nagyobb nevű csapatban, az Anderlechtnél is szívesen marad. A két olasz klubon kívül hallani lehetett a Schalke, a Newcastle és a PSV érdeklődéséről is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!