Olivér
4 °C
8 °C

Saját térfeléről rúgott gólt az izlandi védő

2009.04.15. 11:04
Az IFK Göteborg 6-0-ra verte a Djurgardent, a csapat ötödig gólját Ragnar Sigurdsson szerezte, úgy 50 méterről. 33 éves, de csak öt éve profi.

A svéd labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában a Göteborg 6-0-ra nyert a Djurgarden ellen. A jelenleg hetedik helyen álló hazaiak már az első félidőben négy gólt szereztek, majd az utolsó kettőt a meccs hajrájában lőtték.

Az ötödik volt emlékezetes, hiszen Ragnar Sigurdsson a saját térfeléről talált be. A Göteborg a 84. percben egy szabadrúgást végezhetett el, az izlandi védő a neki legurított labdát egyszerűen előre vágta.

A labda meglepte a kapust, aki nyugodtan hátrált, és csak a szemével kísérte a labdát, ami aztán mögötte a kapuba hullott. (A szabályok szerint azonban a gól nem ért volna, mert a szabadrúgás elvégzésekor a labda mozgott, ám a játékvezető ezt nem vette figyelembe.)

A szurkolókat nem érdekelte, önfeledten ünnepelték Sigurdssont, aki bár 33 éves, mindössze 2004 óta profi. Két éve a csapat játékosa, ez volt az ötödik gólja. Az izlandi válogatottban 2007 óta kilencszer szerepelt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?