István, Vajk
19 °C
33 °C

Saját térfeléről rúgott gólt az izlandi védő

2009.04.15. 11:04
Az IFK Göteborg 6-0-ra verte a Djurgardent, a csapat ötödig gólját Ragnar Sigurdsson szerezte, úgy 50 méterről. 33 éves, de csak öt éve profi.

A svéd labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában a Göteborg 6-0-ra nyert a Djurgarden ellen. A jelenleg hetedik helyen álló hazaiak már az első félidőben négy gólt szereztek, majd az utolsó kettőt a meccs hajrájában lőtték.

Az ötödik volt emlékezetes, hiszen Ragnar Sigurdsson a saját térfeléről talált be. A Göteborg a 84. percben egy szabadrúgást végezhetett el, az izlandi védő a neki legurított labdát egyszerűen előre vágta.

A labda meglepte a kapust, aki nyugodtan hátrált, és csak a szemével kísérte a labdát, ami aztán mögötte a kapuba hullott. (A szabályok szerint azonban a gól nem ért volna, mert a szabadrúgás elvégzésekor a labda mozgott, ám a játékvezető ezt nem vette figyelembe.)

A szurkolókat nem érdekelte, önfeledten ünnepelték Sigurdssont, aki bár 33 éves, mindössze 2004 óta profi. Két éve a csapat játékosa, ez volt az ötödik gólja. Az izlandi válogatottban 2007 óta kilencszer szerepelt.