Lenke
17 °C
29 °C

50 ezer néző előtt térne vissza az FTC

2009.04.16. 22:44 Módosítva: 2009-04-16 22:44:26
Az NB II. Keleti csoportját várhatóan megnyerő Ferencvárosnál már azt tervezik, hogy irányított sorsolással, az Újpest ellen kezdenék az NB I. következő szezonját. A meccset kettős rangadóként, egy Bp. Honvéd-Vasas találkozóval párban bevinnék a Puskás Ferenc Stadionba, amelynek befogadóképességét most szeretné ötvenezresre növelni a futballszövetség.

Még nem dőlt el matematikailag, de várhatóan megnyeri az NB II. Keleti csoportját a Ferencváros futballcsapata, és három évvel jogszerűtlen kizárása után ismét az NB I.-ben játszhat.

Úgy tudjuk, az FTC vezetői máris tervezik a visszatérést és az Újpesttel együtt azzal az ötlettel álltak elő, hogy irányított sorsolással a két csapat egymás ellen kezdhesse a következő szezont. A meccsel együtt visszahoznák a kettős rangadó rég elfelejtett fogalmát és a két találkozót a Puskás Ferenc Stadionban rendeznék meg. Az MLSZ elnökségének csütörtöki ülésén az MTI híre szerint valóban fel is merült, hogy irányított sorsolással kettős rangadókat szervezzenek.

Jó ötlet egy Fradi-Újpesttel kezdeni a futballbajnokságot?

 • 4427
  Igen, lennénk 50 ezren
 • 1770
  Inkább legyen Real-Barca
 • 1207
  Igen, de nézem a tévében
 • 914
  Nem, nem érdekel senkit
 • 752
  Igen, de vigyék Akasztóra
 • 425
  Nem, mert nem jut fel a Fradi

Az egykori Népstadionban jelenleg 36 ezren férnek el, de a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) - látva a Málta elleni telt házas vb-selejtezőt - úgy döntött, hogy amennyiben az épület statikai állapota lehetővé teszi, a felső karéj padsorai helyére felszereltet 15 ezer széket.

A válogatott ugyanis szeptemberben is biztosan az 1. selejtezőcsoport második helyén fog állni, és így fogadhatja Svédországot, illetve Portugáliát. Vagyis a Fradi és az Újpest akár 50 ezer ember előtt is pályára léphetne. Ez nem elképzelhetetlen az FTC hároméves kihagyása, illetve azután, hogy a lilák tizenegy év után ismét bajnokok lehetnek.

Utoljára ennyien a 95/96-os bajnokság sorsdöntő meccsén, a BVSC-Ferencváros találkozón voltak hazai bajnoki meccsen. Akkor 45 ezren látták, hogy az FTC 1-0-s győzelmével bebiztosította bajnoki aranyát. Tétmeccset azóta kétszer láttak ennyien Magyarországon, a 98-as portugálok elleni Eb-selejtezőt (50 ezer néző, 1-3), illetve az olaszok elleni vb-selejtezőt 2000-ben (60 ezer néző, 2-2). Legutoljára 2004-ben, a brazilok elleni barátságos meccsen merészkedtek fel 45 ezren az elaggott stadion lelátóira.

Kérdésünkre az FTC sajtóosztályán azt a választ kaptuk, hogy nem tervezik rangadóval kezdeni az évet, és egyelőre nem is kívánnak bővebben nyilatkozni ebben a kérdésben. "Érdekes ötlet" - mondta Sallói István, a lilák ügyvezető igazgatója, aki emellett úgy véli, korai még a felvetés, mert egyelőre a mostani szezon sem fejeződött be.