Tekla
7 °C
19 °C

Kaká: A Milannak meg kell vennie Gerrardot

2009.04.17. 15:01
Az olasz csapat brazil futballistája szerint megújulásra és olyan klasszisra van szüksége csapatának, mint az angol középpályás: tökéletes megoldás lenne a vegetáló klubnak.

Az olasz AC Milan hosszú évek után már a tavasz elején úgy léphetett pályára, hogy idén semmilyen jelentős címet nem nyer. Az UEFA-kupából a Werder Bremen, az Olasz Kupából a Lazio verte ki őket, míg a bajnokságban már korán nagyon lemaradt, jelenleg 12 pont a hátránya az élen álló Inter mögött.

Gerrard és Kaká a 2007-es BL-döntőn
Gerrard és Kaká a 2007-es BL-döntőn

Sokan az edzőben, Carlo Ancelottiban látják a gyengébb szereplés okát, ugyanakkora csapat meghatározó játékosúgy véli, az együttesnek új, meghatározó játékosokra van szüksége.

"Elérkezett az idő, hogy új lendületet vegyen a csapat, hogy jövőbeni céljainkat elérhessük. Egy ciklus véget ért, újat kell kezdenünk, ehhez új játékosokra van szükség. Ilyen például a liverpooli Gerrard, aki komplett labdarúgó, bárhol tud játszani és hamar beilleszkedne a csapat stílusába” – mondta Kaká.

Az eset érdekessége, hogy a brazilt nagy erőkkel akarja a Real Madrid, míg Gerrard nemrég hosszabbította meg szerződését a Liverpoollal.

Kaká először szólalt meg a csapat sikertelensége miatt. Januárban majdnem elfogadta a Manchester City ajánlatát, ha a Milannál a nyáron semmi nem változik, a sokkal vonzóbb Realnak akár igent is mondhat.