Frigyes
18 °C
24 °C

A Juventus pontot vett el a bajnoktól

2009.04.18. 23:01
Az Inter csak azért nem nyert Torinóban, mert védői az utolsó pillanatban elbambultak, így a 10 emberrel játszó Juventus egyenlített. A vendégek bajnoki címe már tény, a Juventusnak az ezüstért is meg kell küzdenie a Milannal.

A Serie A 32. fordulójának rangadóján az idegenben játszó Inter a szokottnál támadóbb felállásban kezdett a Juventus ellen. A hazaiaknál Claudio Ranieri örült, hogy össze tudott szedni négy épkézláb középpályást.

Az első félidőben kétszer is komoly helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, de az Inter is lőhetett volna legalább két gólt, Tiagónak egyszer a gólvonalról kellett mentenie, a másik oldalon pedig Marchionni puskázta el óriási helyzetét, a szünetig nem esett gól.

A második félidő eleji enyhe Juventus-fölény után az Inter egy villámgyors kontrából megszerezte a vezetést, a milánóiak három passzal négyen értek fel Buffon kapuja elé, végül Mario Balotelli passzolta be Suley Muntari pontos centerezését. A Juventus támadásai nem jelentettek veszélyt, Tiago kiállítása után úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés.

Az Inter szórakozott, passzolgattak, de ha tehették, megindultak a kapu felé is, Buffonnak kétszer kellett nagyot védenie. A hosszabbításban váratlanul összejött a hazaiak egyenlítése, Zdenek Grygeráról először felejtkeztek el a védők, a cseh jobbhátvéd a második félidő első komolyabb Juve-helyzetéből gólt fejelt.

A döntetlennel megmaradt a Juventus becsülete, pedig az Inter nem csak ezen a meccsen volt legalább egy góllal jobb a torinóiaknál, hanem a két csapat között a tabellán látható tízpontos különbség is reális. A bajnoki cím már eldőlt, zsinórban negyedszer az Interé, a Juventusnak még az ezüstért is meg kell harcolnia a Milannal.