Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Beckham szabadrúgásánál jobb nincs

2009.04.19. 09:32
A brit Daily Mail összeállítása szerint az angolok legendája, David Beckham a világ valaha volt legjobb szabadrúgásrúgója. A több mint érdekes listán Puskás Ferenc a 38.

A brit Daily Mail összeszedte a futball történetének 50 legjobb szabadrúgáslövőjét. Ismét győzött a brit hazafiság, hiszen az első helyen David Beckham végzett.

Tény, hogy a világ legismertebb labdarúgójának remek lövőtechnikája van, de a döntésben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy éppen az ő 93. percben szerzett szabadrúgásgóljával harcolták ki az angolok 2002-es vb-részvételt a görögök elleni utolsó selejtezőn.

A második helyen a Lyonban szereplő brazil Juninho áll, aki szabadrúgásból az ellenfél térfelének szinte bármely pontjáról képes a kapuba találni. A harmadik az aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo, aki Juninhóhoz hasonlóan közelről és távolról is veszélyes.

Őt három brazil, Ronaldinho, Roberto Carlos és Rivellino követi, majd még egy angol, Paul Gascoigne jön. Utána ismét egy brazil található, Zico, ami azért is érdekes, mert egy korábbi összeállítás szerint őt választották minden idők legjobb brazil szabadrúgáslövőjének.

A kilencedik a világ-, és Európa-bajnok francia Zinadine Zidane, míg a lista tizedik helyén Szinisa Mihajlovics áll. Az első öt még jelenleg is aktív labdarógó, míg a második öt már befejezte a játékot.

Érdekes, hogy az első tízbe nem fértek be olyan nevek, mint az olasz Del Piero (13.), Maradona (15.), vagy a háromszoros aranylabdás Michel Platini (20.). Még a húszban sincs George Hagi (22.), Andrea Pirlo (25.), Steven Gerrard (28.), vagy Rivaldo, aki csak a 30.

A listán egyetlen magyar labdarúgó található, Puskás Ferenc a 38., a német Andreas Brehme és a japán Shunsuke Nakamura között. Megelőzve többek között Hriszto Sztojcskovot (43.), Michael Ballackot (45,), vagy az 50. helyen végző Frank Lampardot.

Az első tíz helyezett:

1. David Beckham (angol/Milan), 2. Juninho Pernambucano (brazil/Lyon), 3. Cristiano Ronaldo (portugál/Manchester United), 4. Ronaldinho (brazil/Milan), 5. Roberto Carlos (brazil/Fenerbahce), 6. Rivelino (brazil/már nem aktív), 7. Paul Gascoigne (angol/már nem aktív), 8. Zico (brazil/már nem aktív), 9. Zinedine Zidane (francia/már nem aktív), 10. Szinisa Mihajlovics (szerb/már nem aktív).

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!