Endre, Elek
17 °C
30 °C

Kakát venné C. Ronaldo helyére a MU

2009.04.20. 14:35
A Manchester Unitednél kezdik elkönyvelni, hogy Cristiano Ronaldo a nyáron a Real Madridhoz szerződik. Már a pótlására is gondolnak, a milanos Kaká vagy müncheni Ribery érkezhet.
000T TRPar2508138

A brit News of the World értesülései szerint ha Cristiano Ronaldo a szezon végén a Real Madridba szerződik, a Manchester United Kakával próbálja meg helyettesíteni őt.

Sir Alex Ferguson a MU menedzsere úgy nyilatkozott, kész 70 millió fontot áldozni a jelenleg a Milanban játszó brazilért. Kaká többször elkötelezte magát az olasz együttes mellett, tavaly a másik manchesteri klub, a City 100 milliós ajánlatát utasították vissza.

Nem elhanyagolható, az akkori elutasításban szerepet játszott, hogy Kaká a Cityvel nem látta elérhetőnek az állandó nemzetközi kupaszereplést, a Uniteddel ez 1989 óta minden évben biztosított.

A 2007-es Aranylabdás a múlt héten nyilatkozta, a Milanra ráfér a vérfrissítés, a jelenlegi csapattal nem versenyképesek Európában, Kaká a liverpooli Gerrard szerződtetését ajánlotta a klubvezetésnek.

000T TRDV497933

Ferguson már korábban is szerette volna csapatában látni Kakát, de akkor még nekik is megfizethetetlennek tűnt, a C. Ronaldo eladásából kapott pénzből versenybe szállhatnak a brazil megszerzéséért. Érdekesség, hogy Kakát a Real is akarja.

A MU-nál azonban van B-terv is, ha nem jönne a brazil, akkor a Bayern München francia játékosával Ribéryvel pótolnák Ronaldót. Ferguson nincs pánikban legértékesebb játékosa esetleges elvesztése miatt, hiszen manchesteri edzősködése alatt számos nagy nevet (Cantona, Ince, Beckham, Keane) sikerült már pótolnia.