Fülöp, Evelin
15 °C
26 °C

Liverpool-Arsenal 4-4, Arsavin 4 gólt lőtt

2009.04.21. 23:51 Módosítva: 2009-04-22 11:41:13
Az évad Premier League-találkozója a múlt heti, BL-es Chelsea-Liverpool 4-4-nél is izgalmasabb volt. Az iksznek a Manchester United örülhet legjobban.

4-4 lett a Premier League hétvégi, 33. fordulójában elmaradt Liverpool-Arsenal meccs, amit kedd este pótoltak be. A szezonban először múlt novemberben, az Arsenal-Tottenham, majd egy hete, a Chelsea-Pool 4-4-es BL-mérkőzés után írtunk az év meccséről, de ez a mostani még annál is jobb volt.

Úgy tűnt, a hihetetlenül friss és gyors Liverpool be fogja húzni a három pontot, mert a vendégcsapat az első fél órában nem is járt ellenfele térfelén.

A 36.-ban aztán átment, Javier Mascherano elveszítette a labdát a tizenhatosnál, és egy Nasri-Fabregas-Arsavin-passzolgatás végén az orosz lőtt igazi arsenalos gólt, közelről (0-1).

A szünet után a Pool újra neki esett riválisának, Fernando Torres két Sagna-hiba után tíz méteres fejessel egyenlített (1-1). Nem kellett öt perc, már fordult az állás, Jossi Benajun közelről bólintott a kapuba (2-1). (A hálót nem érte a labda, de a vonalon tisztán áthaladt, mielőtt Fabianski-kapus kiütötte.)

Úgy tűnt, eldől a meccs, de Arsavin nem nyugodott bele, két perc alatt, a 69. és a 71. között visszafordított. Előbb Arbeloa fejelte neki oda a labdát, és nézte végig, ahogy 21 méterről, védhetetlenül lövi ki a kapu bal oldalát (2-2), majd Aurelio adott neki gólpasszt a tizenegyespontnál (2-3).

Az Arsenal-előny alig öt percig tartott, Fernando Torres simán befordult a lassú Silvestre-ről, és 3-3-ra egyenlített. Fabianski beleért, de szépen ment a bal alsóba a labda.

A 90. percben az összes Pool-futballista felment fejelni egy szöglethez - 12-t rúgtak, az Arsenal egyet sem -, de labdát veszítettek, Theo Walcott megugrott: 40 méteres sprint után a megállíthatatlanul érkező Arsavinhoz passzolt, aki ezúttal a tizenhatosról lőtte ki a jobb kapufát.

3-4 volt az állás a 93. percig, akkor egy kavarodásból Benajunhoz pattant a labda, és úgy hét méterről nem is hibázott (4-4).

A hosszabbítás maradék két percében Arsavin ötödször is betalált, de Howard Webb bíró - igen bizonytalanul - les miatt nem adta meg. A legutólsó pillanatban a másik oldalon Diaby kezezhetett, de a bíró nem ítélt büntetőt, így maradt a 4-4.

A Liverpool 71 pontjával befogta, jobb gólkülönbségével megelőzte a Manchester Unitedet, de a bajnok két meccsel kevesebbet játszott. Ha szerdán, hazai pályán legyőzi a Portsmouth-t, kicsit megléphet, és marad egy pótlandó mérkőzése a Wigan ellen.

Az Arsenal megerősítette negyedik helyét, szerdán a harmadik Chelsea egy pontra megközelítheti a Liverpoolt, ha legyőzi az Evertont.

A Pool egy hét alatt sorozatban másodszor végzett 4-4-re, múlt kedden a Chelsea ezzel az eredménnyel kiverte a BL-ből. Akkor és ezúttal sem játszott legjobbjuk, Steven Gerrard.