Frigyes
18 °C
24 °C

Csodaszép gólt rúgtunk a Milannak

2009.04.22. 22:53
A magyar ligaválogatott igazi barátságos mérkőzést játszott a Milannal, az olaszok hozták, amit a szerződésben vállaltak. Amennyire egy barátságos meccs sporteseményként értékelhető, annyira mindenképpen élvezhető volt a sztárok budapesti haknija, ráadásul az elmúlt évek legszebb válogatott gólját szerezte Mészöly Géza csapata.

Barátságos meccsre nem azért megy az ember, hogy sportélménnyel gazdagodjon, a Puskás Ferenc Stadionba kilátogató mintegy 20 ezer szurkoló is sokkal inkább a Milan sztárjaira volt kíváncsi, mint a Serie A második helyezettjének játékára.

Magyar ligaválogatott-AC Milan 2-5 (1-1)

Puskás Ferenc Stadion, 20 ezer néző, Vezette Konrád Plauz (osztrák)
Magyarország: Németh-Miskolczi, Mészáros, Horváth G., Laczkó, Sipos, Horváth I., Farkas, Tisza, Kabát, Rajczi
AC Milan: Kalac-Mattioni, Senderos, Thiago, Jankulovski, Beckham, Seedorf, Ambrosini, Kaká, Ronaldinho, Sevcsenko
Gólszerzők: Rajczi (7.), Tököli (56.) ill. Kaká (37), Sevcsenko (47., 62.), Seedorf (73.), Viudez (85.)

Azt ugyanis lehetett sejteni, hogy ebből nem sok fog kiderülni, hiába léptek pályára a szerződésnek megfelelően a sztárok. A barátságos találkozók semmilyen tétmeccshez nem hasonlítható hangulata még azt is megakadályozta, hogy a szurkolók igazából belelkesedjenek. Pedig a meccs hozta, ami várható volt, és a magyar ligaválogatott jó partner volt, a játékosok vigyáztak egymásra, a nézők pedig minden szép megmozdulást megtapsoltak.

A gálameccs teljesen váratlanul a magyar válogatottnak köszönhetően váltott sebességet, Mészöly Géza NB I.-ből összetrombitált csapata olyan szép gólt rúgott, amit inkább az ellenféltől várhattunk. Az 5-6 gyors, pontos passzból felépített támadás végén szerzett találathoz hasonlót nagyon régen nem lőtt az igazi válogatottunk sem.

A Milant a vártnál sokkal jobban érdekelte a mérkőzés, de legalábbis az, hogy ne kapjanak ki - a mérkőzés végén Carlo Ancelotti elárulta, elsősorban a Milan imidzsének építése volt a látogatás célja. A szabad labdákra ugyan óvatosan mentek rá a játékosok, a sztárok egy-egy villanása már elég volt ahhoz, hogy mindenki elégedett legyen a pályán látottakkal.

A születésnapját ünneplő Kaká érezte leginkább szerepét, megtapsolta a közönséget, integetett, és persze gyönyörű gólt szerzett – David Beckham 40 méteres passzából. Ronaldinho néhány szép csele és passza, két kapufája még úgy is tapsot érdemelt, hogy a másodikat büntetőből érte el. Az eredmény annyira nem számított semmit, hogy ez sem érdekelte a már a sztárok látványától boldog közönséget.

A Milan megtette, amit a szerződésben vállalt, megmutatta magát Budapesten, és a körülményekhez képest kihozta a szerda estéből, ami benne volt. Az ehhez hasonló mérkőzéseken jól megszokott pályára rohanó szurkoló sem maradt el, így csak azoknak lehetett hiányérzetük, akik döntetlent, vagy magyar győzelmet vártak volna.