Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

4-4 a Barca-Chelsea is, ha tartom a formám

2009.04.23. 10:33
Hajdú B. István, a TV6 és az Eurosport kommentátora élete egyik legsikeresebb, legizgalmasabb hetének tartja az elmúlt hét napot: két 4-4-es futballmeccset és egy magyar kézilabda-BL-sikert közvetített.

"Ilyen hét még nem volt, hogy két 4-4-es meccs között egy magyar kézilabda BL-továbbjutást is közvetítsek, és ha idevesszük, hogy közben volt egy Arsenal-Villareal meccsem, akkor tényleg ez volt az eddigi legemlékezetesebb hetem” – mondta Hajdú B. István, aki a keddi Liverpool-Arsenal angol bajnoki meccs televíziós riportere volt.

A legnépszerűbb kommentátor múlt kedden az év eddigi legjobb BL-meccséről, a Chelsea-Liverpoolról tudósított, valamint vasárnap a Győr női kézilabdásainak BL-győzelméről.

Hajdú elmondta, nem a mostaniak voltak az első 4-4-ek pályafutása alatt, mert az elmúlt években egy Tottenham-Aston Villa meg egy Tottenhem-Chelsea is így végződött.

Megjegyezte, bármilyen fantasztikus volt is ez a hét, nem érhet fel a 2004-es vízilabda olimpiai döntő, a labdarúgó vb-döntő vagy a 2005-ös BL-döntő élményéhez.

A Liverpool az első 4-4-gyel a BL-t biztosan, a másodikkal a bajnokságot Hajdú B. szerint valószínűleg elbukta. "Hiába verték oda-vissza a Manchestert és a Chelseat idén a bajnokságban Torresék, a Stoke ellen csak két pontot szereztek, a Middlesbroughtól kikaptak, így pedig nem lehet bajnokságot nyerni, mert a Manchester ezeket a meccseket behúzza egy gólokkal”.

Hajdú B. szerint a Liverpoolnak mindkét meccsen volt esélye a győzelemre, de hiába játszott 2-0-ig remekül, a BL-ben egy potyagól miatt nehéz helyzetbe került, a Chelsea pedig élt ezzel.

"4-3 után volt még a Poolnak esélye, de az már nem olyan volt, mint 2-0-nál. Bár ha az Anfield Roadon van a meccs, lehet, hogy bent van az ötödik, mivel a Poolt a szurkolók hajszolják a sikerbe, a Chelseanél viszont a játék viszi magával a szurkolókat.”

A Premier League-meccsről elmondta, még a 93. percben sem tudta, ki nyer, olyan változatos, izgalmas volt a találkozó. "Ha tartom a keddenkénti 4-4-et, akkor jövő héten lehetne fogadni ezzel az eredménnyel a Barcelona-Chelsea BL-elődöntőre”. (A TV6 közvetíti a mérkőzést.)

A BL-esélyekről elmondta, a két legjobb csapat jelenleg az MU és a Barcelona, de ő már a legjobb tizenhat között azt mondta, Arsenal-Chelsea döntő lesz. "Jó lenne, ha olyan csapat nyerne, aki még nem nyert BL-t, ugyanakkor jelenleg a spanyolok játsszák a legszebb focit. De eddig angol csapattal nem találkoztak, kérdés tudják-e ilyen sebességen is játszani”.