Sára, Márió
-6 °C
2 °C

4-4 a Barca-Chelsea is, ha tartom a formám

2009.04.23. 10:33
Hajdú B. István, a TV6 és az Eurosport kommentátora élete egyik legsikeresebb, legizgalmasabb hetének tartja az elmúlt hét napot: két 4-4-es futballmeccset és egy magyar kézilabda-BL-sikert közvetített.

"Ilyen hét még nem volt, hogy két 4-4-es meccs között egy magyar kézilabda BL-továbbjutást is közvetítsek, és ha idevesszük, hogy közben volt egy Arsenal-Villareal meccsem, akkor tényleg ez volt az eddigi legemlékezetesebb hetem” – mondta Hajdú B. István, aki a keddi Liverpool-Arsenal angol bajnoki meccs televíziós riportere volt.

A legnépszerűbb kommentátor múlt kedden az év eddigi legjobb BL-meccséről, a Chelsea-Liverpoolról tudósított, valamint vasárnap a Győr női kézilabdásainak BL-győzelméről.

Hajdú elmondta, nem a mostaniak voltak az első 4-4-ek pályafutása alatt, mert az elmúlt években egy Tottenham-Aston Villa meg egy Tottenhem-Chelsea is így végződött.

Megjegyezte, bármilyen fantasztikus volt is ez a hét, nem érhet fel a 2004-es vízilabda olimpiai döntő, a labdarúgó vb-döntő vagy a 2005-ös BL-döntő élményéhez.

A Liverpool az első 4-4-gyel a BL-t biztosan, a másodikkal a bajnokságot Hajdú B. szerint valószínűleg elbukta. "Hiába verték oda-vissza a Manchestert és a Chelseat idén a bajnokságban Torresék, a Stoke ellen csak két pontot szereztek, a Middlesbroughtól kikaptak, így pedig nem lehet bajnokságot nyerni, mert a Manchester ezeket a meccseket behúzza egy gólokkal”.

Hajdú B. szerint a Liverpoolnak mindkét meccsen volt esélye a győzelemre, de hiába játszott 2-0-ig remekül, a BL-ben egy potyagól miatt nehéz helyzetbe került, a Chelsea pedig élt ezzel.

"4-3 után volt még a Poolnak esélye, de az már nem olyan volt, mint 2-0-nál. Bár ha az Anfield Roadon van a meccs, lehet, hogy bent van az ötödik, mivel a Poolt a szurkolók hajszolják a sikerbe, a Chelseanél viszont a játék viszi magával a szurkolókat.”

A Premier League-meccsről elmondta, még a 93. percben sem tudta, ki nyer, olyan változatos, izgalmas volt a találkozó. "Ha tartom a keddenkénti 4-4-et, akkor jövő héten lehetne fogadni ezzel az eredménnyel a Barcelona-Chelsea BL-elődöntőre”. (A TV6 közvetíti a mérkőzést.)

A BL-esélyekről elmondta, a két legjobb csapat jelenleg az MU és a Barcelona, de ő már a legjobb tizenhat között azt mondta, Arsenal-Chelsea döntő lesz. "Jó lenne, ha olyan csapat nyerne, aki még nem nyert BL-t, ugyanakkor jelenleg a spanyolok játsszák a legszebb focit. De eddig angol csapattal nem találkoztak, kérdés tudják-e ilyen sebességen is játszani”.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!