Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Otthon kapott ki a Bayern a Schalkétól

2009.04.25. 18:20 Módosítva: 2009.04.25. 23:01
Könnyen lehet, hogy Jürgen Klinsmann utolsó meccse volt a Bayern München edzőjeként a Schalke elleni hazai vereség, így akár hat ponttal is megléphet a Wolfsburg, ha nyer vasárnap. A Bundesliga 29. fordulójában a Dortmund legyőzte a HSV-t, otthon kapott ki az utolsó Karlsruhétól a Leverkusen.

Hiába fogadkoztak a Bayern München játékosai, hogy a Schalke ellen egy hírnevéhez méltóan szereplő csapatot láthatnak majd a szurkolók, a vendégek Münchenben győztek a Bundesliga 29. fordulójának szombati rangadóján.

A mérkőzést Halil Altintop első félidőben esett találata döntötte el, és mindkét gárda tíz emberrel fejezte be a találkozót: a vendégektől Jones, a hazaiaktól Ribéry kapott második sárga után pirosat.

A bajorok a kudarccal lépéshátrányba kerültek az éllovas Wolfsburggal szemben, amely ha nyer vasárnap, hat ponttal elhúz tőlük.

A Bayernnél egyre hangosabbak a Jürgen Klinsman edző fejét követelők, a Barcelona elleni vereség óta folyamatosan ultimátum alatt játszik a csapat, de úgy látszik, mégsem tudja megmenteni edzőjét: az újabb kudarc a tréner állásába kerülhet.

000T TRDV497360

A lépéshátrány áll a Dortmundban vereséget szenvedő Hamburger SV-ra is, amely értékes pontokat hagyott a Hajnal Tamást a 69. percig soraiban tudó Borussia otthonában.

A Bayernhez és a Hamburghoz hasonlóan immár 54 pontos az Eintracht Frankfurtot magabiztosan legyőző Stuttgart is, mely megelőzte a 4. helyen a HSV-t.

A szombati játéknap legnagyobb meglepetését okozva az utolsó Karlsruhe idegenben győzte le a kupadöntős Bayern Leverkusent - amelyben a kapus Király Gábor a kispadon ült -, ezzel bár maradt utolsó, ismét beszállt a kiesés elleni küzdelembe. Mindössze két pontra van a már bent maradó Bielefeldtől.