Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dzsudzsák bevágta 10. bajnoki gólját

2009.04.26. 13:54
A PSV magyar balszélsője csapata első gólját lőtte a Heracles ellen, betalált a holland bajnokság egy másik magyarja, Bodor Boldizsár is. A balhátvédet szép találata után kiállították, nem is tudta megtartani előnyét a kiesés elől menekülő Roda. Babos Gábor három gólt kapott.

Ha csapatának nem is, Dzsudzsák Balázsnak jó szezonja van a PSV Eindhovennél, a magyar balszélső az Ajax elleni rangadó után a Heracles Almeónak is betalált, így már 10 gólnál tart.

A PSV szezonja sem Dzsudzsák miatt sikerült ilyen kínkeservesre, a nyáron szerződtetett Huub Stevens edző vitte rossz irányba a csapat játékát (előfordult, hogy az azóta alapembernek számító magyar is a kispadon találta magát), mióta kirúgták, sokkal jobban megy a PSV-nek, bár az eindhoveniek így is csak a BL-helyekért állnak harcban.

Dzsudzsák lőtt már sokkal szebb gólt is, mint a Heracles elleni, tökéletes passzát Ola Toivonen a kapusba lőtte, majd a kipattanót visszatette a középen érkező magyarnak, aki higgadtan a kapu jobb oldalába passzolt. Danny Koevermans a hajrában lőtt még egyet, így 2-0-ra nyert a PSV.

Bodor Boldizsárt nem a góljai miatt tartják a Rodánál, ezúttal mégis ő lőtte a szebb gólt az Eredivisie magyarjai közül. A balhátvéd egy hosszú indítást lőtt el a kapus mellett futtából, ezzel már a 21. percben vezetettek a hazaiak. Bodort még az első félidőben kiállították, és a győzelem sem jött össze a Rodának, a Volendam a hajrában egyenlített.

A NEC kapuját védő Babos Gábor három gólt kapott hazai pályán, a Breda nyert 3-2-re. Mindkét csapat a középmezőnyben van, egyikük számára sincs már komoly tétje a hátralevő meccseknek.