Vilhelmina
10 °C
21 °C

Dzsudzsák bevágta 10. bajnoki gólját

2009.04.26. 13:54
A PSV magyar balszélsője csapata első gólját lőtte a Heracles ellen, betalált a holland bajnokság egy másik magyarja, Bodor Boldizsár is. A balhátvédet szép találata után kiállították, nem is tudta megtartani előnyét a kiesés elől menekülő Roda. Babos Gábor három gólt kapott.

Ha csapatának nem is, Dzsudzsák Balázsnak jó szezonja van a PSV Eindhovennél, a magyar balszélső az Ajax elleni rangadó után a Heracles Almeónak is betalált, így már 10 gólnál tart.

A PSV szezonja sem Dzsudzsák miatt sikerült ilyen kínkeservesre, a nyáron szerződtetett Huub Stevens edző vitte rossz irányba a csapat játékát (előfordult, hogy az azóta alapembernek számító magyar is a kispadon találta magát), mióta kirúgták, sokkal jobban megy a PSV-nek, bár az eindhoveniek így is csak a BL-helyekért állnak harcban.

Dzsudzsák lőtt már sokkal szebb gólt is, mint a Heracles elleni, tökéletes passzát Ola Toivonen a kapusba lőtte, majd a kipattanót visszatette a középen érkező magyarnak, aki higgadtan a kapu jobb oldalába passzolt. Danny Koevermans a hajrában lőtt még egyet, így 2-0-ra nyert a PSV.

Bodor Boldizsárt nem a góljai miatt tartják a Rodánál, ezúttal mégis ő lőtte a szebb gólt az Eredivisie magyarjai közül. A balhátvéd egy hosszú indítást lőtt el a kapus mellett futtából, ezzel már a 21. percben vezetettek a hazaiak. Bodort még az első félidőben kiállították, és a győzelem sem jött össze a Rodának, a Volendam a hajrában egyenlített.

A NEC kapuját védő Babos Gábor három gólt kapott hazai pályán, a Breda nyert 3-2-re. Mindkét csapat a középmezőnyben van, egyikük számára sincs már komoly tétje a hátralevő meccseknek.