Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kikapott az Inter Nápolyban, jön a Milan

2009.04.26. 23:25
Az Internek nem megy Nápolyban, az előző szezon után most is 1-0-ra kapott ki a Napolitól. Jön fel a Palermót lelépő Milan, tovább csúszik a rettenetes formában levő Juventus, a Fiorentina elfoglalta az utolsó BL-helyet, miután szétverte a Romát.

Egy évvel ezelőtt szinte pontosan ugyanaz történt, mint a Serie A 33. fordulójának vasárnapi rangadóján: a szezon során szinte verhetetlen Inter kikapott a Napolitól, a gólszerző mindkét esetben Marcelo Zalayeta volt.

Jose Mourinho csapata így is hét ponttal vezet, és már nem is a Juventus a legközelebbi üldözője, hanem a Milan, amely múlt héten befogta a torinóiakat, most pedig le is hagyta őket.

Pedig papíron a Juventusnak volt könnyebb dolga, Claudio Ranieri csapatának az utolsó Reggina otthonában kellett volna nyernie, a Milan pedig a tavaszra magához tért Palermót fogadta. A vergődő Juventusnak kétszer kellett egyenlítenie, hogy elkerülje a tavalyi szégyent Calabriában, a Milan viszont simán verte a szicíliaiakat, és a két csapat rangadója előtt már 3 ponttal előzi a Juvét.

A Fiorentina nagyon megverte a Romát, a fővárosiak vereségükkel szinte biztosan lemondhatnak a Bajnokok Ligájáról. A firenzeieknél Alberto Gilardino volt tarthatatlan, a vendégeknél viszont hiába játszott jól Francesco Totti, Pizzaro kiállítása után elgázolta vendégét a Fiorentina, amelynek nagyon jól fizetett a győzelem: a Bolognában bukó Genoát előzve már az utolsó BL-helyen áll a csapat.

A Sampdoria hiába vezetett a szünetben 2-0-ra az UEFA-kupás helyeket támadó Cagliari ellen, a szardíniaiak nagyon meghajtották a második játékrészt, Cassanónak a 86. percben kellett kiegyenlítenie a vendégek fordítását.

A kieső helyek környékén állók – a Reggina kivételével – mindannyian nyertek, így a különbség nem változott közöttük. Egyelőre a Torino áll a legjobban, mögötte a Bologna és a Lecce jön, de csak három pont van köztük.