Iván
9 °C
22 °C

Giggs lenyomta Gerrardot és C. Ronaldót

2009.04.27. 12:14 Módosítva: 2009-04-27 13:08:09
A walesi szélső az év játékosa Angliában a futballisták szerint. Sikere váratlan, mert a Premier League-szezonban csak 12 meccsen volt kezdő, és egy gólt szerzett.

Ryan Giggst választotta az év játékosának Angliában a brit profi futballisták szervezete, a PFA (Professional Footballers Association). A 35 éves Manchester United-középpályás a legidősebb, aki megkapta a díjat. Giggs vasárnap este ünnepélyes vacsorán vette át a serleget.

”A legnagyobb elismerést kaptam, mert a játékostársaim szavaztak meg. Szerencsére sok egyéni címet nyertem, kétszer a fiatalokét is, de ez a legnagyobb” – idézte őt a manutd.com. Az eddigi legidősebb nyertes Paul McGrath volt, ő 1993-ban 33 esztendősen győzött, épp amikor Giggs másodszor lett az év tehetsége, 19 évesen.

A walesi szélső 799 MU-szereplésével klubrekorder, csapatkapitány, közel 150 góljával az egyesület egyik legeredményesebbje. Sikere mégis váratlan, mert a Premier League-szezonban csak 12 meccsen volt kezdő, és egy gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában szerepelt a legjobban, az Inter kiverésekor különösen jól játszott.

Társai többek között a szezonban húsz gól fölött járó Steven Gerrardot és Cristiano Ronaldót is mögéje szavazták.

Giggs a díjat Sir Alex Fergusonnak, a Manchester United edzőjének ajánlotta: ”A menedzser nélkül nem lennék itt, nem is érdemes arra gondolni, mi lett volna velem. 13 évesen találkoztunk először, mindenkinél jobban ismer. A kapcsolatunk tökéletes, napról napra jobb”.

Kihirdették az év csapatát is, aminek meglepetése, hogy kimaradt a szombaton is remekül játszó Wayne Rooney. Így is hat United-játékos került be.

Giggs megérdemelte a díjat?

  • 686
    Igen
  • 139
    Másnak kellett volna kapnia
  • 35
    Nem

1974 óta választanak az angolok legjobb futballistát maguk közül, Giggs a 31., akit elismertek. A legutóbbi két szavazást Cristiano Ronaldo nyerte. A PFA-trófea a legrangosabb díj, amit játékos kaphat.

Az angol bajnokságból még négy forduló van hátra, az MU három ponttal vezet a Liverpool előtt, és egy meccsel kevesebbet játszott. A Bajnokok Ligája az elődöntőknél tart, a United az Arsenallal találkozik szerdán.

A 2008-2009-es évad csapata

Edwin Van der Sar (MU), Glen Johnson (Portsmouth), Rio Ferdinand (MU), Nemanja Vidic (MU), Patrice Evra (MU), Ashley Young (Aston Villa), Steven Gerrard (Liverpool), Ryan Giggs (MU), Cristiano Ronaldo (MU), Nicolas Anelka (Chelsea), Fernando Torres (Liverpool)