Ronaldo már megint nagy gólt rúgott

2009.04.27. 13:08
A Corinthians az év potyagólját kapta, de a brazil zseni megmentette kapusát a nagy égéstől, két gólt rúgott a Santosnak, a másodikat 22 méterről emelte át a kapuson.

A brazil labdarúgó bajnokság hét végi fordulójában a Corinthians idegenben nyert 3-1-re a Santos ellen. A vendégeknél Ronaldo két gólt szerzett, amelyek közül főleg a második marad emlékezetes.

A Corinthians már a 10. percben előnybe került egy remek szabadrúgás révén, majd a korábban háromszor is a világ legjobbjának választott Ronaldo a 24. percben növelte az előnyt. Egy előre vágott labdát jobbal levett a leshatáron, ballal 20 méterről ellőtte a kapus mellett.

A 60. percben hatalmas potyagóllal szépítettek a hazaiak, kapusuk egy alapvonalról belőtt labdát a saját kapujába rúgott. Ha nincs Ronaldo második gólja, valószínűleg erről a potyáról beszélnének napokig.

A 75. percben a kétszeres világbajnok, 97-szeres válogatott labdarúgó a hétvége talán legszebb gólját szerezte. A jobboldalon kapott ismét a leshatáron remek labdát, egy csellel becsapta a rárontó védőt, majd ballal 22 méterről pazar mozdulattal emelt át a kapus felett.  • Bérelnék
  • Bankszámla