Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Klinsmann kétmilliárdot követel a Bayerntől

2009.04.28. 15:45 Módosítva: 2009-04-28 15:45:44
A Bayern München hétfőn kirúgott edzője 7 millió eurót (kétmilliárd forintot) kér lelépéséért. Hiába érkezett világmegváltó tervekkel, az eredmények elmaradtak, így tíz hónap után megváltak tőle.

Keddi lapértesülések szerint 7 millió euró lelépési díjat követel Jürgen Klinsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának egy nappal korábban menesztett edzője. A Kaliforniából hazatért 44 éves trénertől tíz hónap után köszöntek el a sikerekhez szokott bajorországi csapat vezetői, ideiglenes utódául a hátra lévő őt mérkőzésre az ismert szakembert, Jupp Heynckest nevezték ki.

000T TRDV500647

Mivel a 2006-os németországi világbajnokságon a válogatottal bronzérmes Klinsmann eredeti megbízatása 2010 júniusáig szólt, állítólag mintegy 5 millió euró járna neki. Az immár volt edző azonban hivatalosan meg nem erősített hírek szerint 7 milliót követel.

Klinsmann menesztése nem okozott meglepetés. Általános a vélemény, hogy a hagyományosan konzervatív klub képtelen volt megemészteni a tavaly szeptemberben kinevezett edző forradalminak nevezett koncepcióját, amelynek megvalósítása, így például egy ultramodern edzőközpont létrehozása, továbbá a tréner által óhajtott, köztük amerikai és mexikói személyek alkalmazása nem kevés pénzébe került az együttesnek.

A sikerek is elmaradtak, Klinsmann irányítását súlyos kudarcok kísérték, így a hangulat ellene fordult. Előbb csak a szurkolótábor követelte távozását, mostanra azonban a csapat vezetői, Franz Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenigge és a menedzser Uli Hoeness is elpártoltak mellőle.

Egyedül a válogatott jelenlegi edzője, Joachim Löw állt ki egykori főnöke mellett. Löw - aki 2006-ban még Jürgen Klinsmann alatt a válogatott másodedzője volt - erkölcstelennek tartotta, hogy a müncheniek egyedül az edzőt teszik meg bűnbaknak.

Klinsmann a Bayern második olyan edzője, aki mindössze tíz hónapon keresztül állt a csapat élén. A negatív rekordot tartja Otto Rehagel is, aki 1996 áprilisában ugyancsak tíz hónap után jutott hasonló sorsra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!