Endre, Elek
16 °C
28 °C

Bilicnek is van esélye a Chelsea kispadjára

2009.04.29. 11:09
A brit The Sun értesülései szerint egyre valószínűbb, hogy a jelenlegi horvát szövetségi kapitány, Slaven Bilic lesz a nyártól a Chelsea labdarúgócsapatának az edzője.

A lap információi szerint a londoniak ügyvezető igazgatója, Peter Kenyon már fel is vette vele a kapcsolatot. A jelenlegi edző, a holland Guus Hiddink maradna a klubnál tanácsadóként, de főállásban továbbra is az orosz válogatottat készítené fel.

A Chelsea-nél tisztában vannak azzal, hogy a korábban a West Ham Unitedben is szerepelt Bilic szerződtetése csak akkor válhat realitássá, ha a horvát válogatottal nem sikerül kiharcolnia a részvételt a 2010-es világbajnokságon. Amennyiben továbbjutnak, valószínűleg a horvát szövetséggel is egyezségre kell jutniuk.

A horvátok jelenleg második, pótselejtezőt érő helyen állnak csoportjukban az angolok mögött. Legközelebb az ukránokkal játszanak, és ha nyernek, másodiknál rosszabbak már nem lehetnek.

A Chelsea-nél korában felmerült a Milant edző Carlo Ancelotti neve is, de Adriano Galliani, a milánóiak ügyvezető igazgatója kijelentette nem engedik el a 2011-ig szerződéssel bíró szakembert.