Huba
19 °C
33 °C

Wenger: Ferguson fújhatja, kiütjük az MU-t

2009.04.30. 11:05
A Manchester United lőtte a BL-elődöntők első meccseinek egyetlen gólját: az Arsenal egyszer találta el van der Sar kapuját, az MU 1-0-ra győzött.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a találkozó előtt azt fejtegette, hogy az a legfontosabb, hogy előnnyel zárják a BL-elődöntő első meccsét, és lehetőleg ne kapjanak gólt. Azt is hozzátette, hogy akár egy 1-0-s sikerrel is elégedett lesz. A végeredmény ez lett, mégsem volt boldog a skót szakember.

Mindössze kilenc kaput eltaláló lövés volt a meccsen, az Arsenal többnyire kereste a labdát. Az egyetlen csatár, Emmanuel Adebayor észrevehetetlen volt, csakúgy, mint a később beállt Bendtner is.

A középpálya képtelen volt segíteni a támadásokat, Walcott, Nasri és Fabregas próbálkozásait rendre meghiúsították a hazai játékosok. Elsősorban Vidics, Carrick és Fletcher tűnt ki a labdaszerzésben.

000T TRPar2531699

Ferguson a meccs után elmondta, hogy az Arsenal elsősorban Almuniának köszönheti, hogy megúszta nagyobb verés nélkül. "Több lehetőségünk volt a gólszerzésre, az ellenfelünk kapusa egy-két hihetetlen nagy bravúrt mutatott be. Végül is jó eredményt értünk el, nyertünk és kulcsfontosságú, hogy megúsztuk kapott gól nélkül. Azt gondolom, hogy a gárda képes arra, hogy idegenben is betaláljon az Arsenal kapujába. A szurkolóink csalódottak lennének, ha nem jutnánk a döntőbe, ez elvárás a Manchester Unitedtől. A Porto ellen is vendégként harcoltuk ki a továbbjutást.”

Ferguson még hozzátette, hogy elégedett volt, nagy tempót diktáltak, remekül mozogtak. A menedzser dicsérte John O’Shea-t is és nem csak a gólja miatt. "O’Shea egy olyan játékos, aki nem reklamál, ha kimarad a csapatból. Boldog, ha pályára léphet, és ilyenkor mindent megtesz, hogy maximálisan teljesítsen. Nagyon sokoldalú játékos, aki bár nem alapember, nagyon fontos. Ha megkérdeznék, hogy beraknám-e a döntőben, azt válaszolnám, igen.”

Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere is Almunia teljesítményét emelte ki, de gyorsan hozzátette, a jövő héten egy másik Arsenalt láthatnak majd a nézők. "Nagy iramú, nehéz meccs volt. Hatalmas lendülettel kezdett ellenfelünk, bizonyította, hogy ennek a találkozónak ő volt az esélyese. Végül is pozitív, hogy 1-0-al megúsztuk, van esély a fordításra, még nyílt a továbbjutás. Biztos vagyok benne, hogy másképp fogunk játszani az Emiratesbe."

"Manuel Almunia minden értelemben első osztályú, fantasztikus kapus. Ma este a mezőny fölé nőtt. Kieran Gibbs is bizonyította, hogy megbízható hátvéd. Sajnos nem sok veszélyt jelentettünk, bár 20 perc játék után kiegyensúlyozottabb volt a meccs. Főképp a védekezésre összpontosítottunk, ezt kényszeríttette ránk a United."

"Most már nem azon kell gondolkodni, mit csináltunk rosszul ezen a találkozón, hanem azon, hogy jövő kedden mit kell tennünk a továbbjutásért. Bizonyos vagyok benne, az egy másik Arsenal lesz majd.”

Sőt, szokatlanul magabiztosan folytatta Wenger: "Alex sajnálhatja, kihagyták a nagy lehetőséget. A visszavágó a legnagyszerűbb győzelmünk lesz a Manchester United ellen".

A 67. percben pályára lépő Ryan Giggs 800. meccsét játszotta a Manchester Unitedben. A címvédő sorozatban 21. hazai BL-meccsén sem szenvedett vereséget, és a kupában 24 találkozó, 2007. május 1-e óta senki sem tudta megverni az MU-t.