Messiék jobbak, mint Puskásék

2009.05.03. 13:50
A Messi, Eto'o, Henry hármas már most eredményesebb, mint a Real eddigi leggólerősebb támadótriója a Puskás, Di Stefano, del Sol.

A Barcelona szombaton remek játékkal Madridban nyert 6-2-re a Real Madrid ellen. A győzelemmel együtt valószínűleg a spanyol bajnoki címet is megszerezték.

A Barca amellett, hogy 34 forduló után 85 pontjával (7 pont előnnyel) az első, a Real ellen megszerezte 100. bajnoki gólját a szezonban. A jubileumi találat ugyan a védő Piqué nevéhez kötődik - el is nevezte a spanyol sajtó Piquenbauernek -, de a gólok majdnem hetven százalékát a Messi, Eto’o, Henry támadótrió szerezte a szezonban. (A Realnak Messi és Henry is kétszer talált be.)

A hármast jelenleg a világ legjobb támadótriójának tartják, teljesítményüket jól mutatja, hogy jelenleg ők hárman állnak a spanyol góllövőlista élén. A kameruni a legeredményesebb 27 góljával, őt Messi követi 23 találattal, míg a harmadik Henry, aki eddig 19-szer ünnepelhetett.

A három támadó tehát összesen 69 gólt szerzett, ami már most több, mint a Real Madrid bármely támadóhármasának eddigi legjobbja. A madridi csúcsot az 1960-61-es évadában szerzett 66 góllal Puskás Ferenc (28) Alfredo di Stefano (21) és Luis del Sol (17) tartja.

A Barca idei teljesítményét jól jelzi, hogy amíg a legtöbb gólt szerezték, a legkevesebbet kapták (28) és a Real elleni győzelemnél két védő (Puyol és Piqué) is gólt szerzett.

Messi a beteg gyerekekért kampányolt

A Real ellen az argentin Messi két gólja után is felhúzta mezét, hogy az alatta lévő trikón látható szöveg - Sindrome X Fragil – és logó mindenki számára jól látható legyen. A fragilis X szindróma az egyik leggyakrabban öröklődő betegség, mely szellemi fogyatékosságot valamint autizmust okoz. Messi így akarta felhívni a figyelmet a beteg gyerekekre, miután a múlt hónapban egy egész napot ilyen gyerekekkel töltött. Messi maga is küzdött hormonális problémákkal, de soha nem volt olyan helyzetben, hogy komolyabb segítségre szoruljon.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla