Bernadett
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Jól ismert figura ütötte meg a hátvédet

2009.06.02. 14:54 Módosítva: 2009.06.02. 16:59
Még kedden feljelentést tesz az FC Fehérvár klub ismeretlen tettes ellen, miután az Újpest elleni, múlt pénteki bajnoki mérkőzés után az egyik rendező bántalmazta a vendégek labdarúgóját, Marka Andicsot.

Berzi Sándor, a székesfehérváriak ügyvezető igazgatója arról számolt be, a tv-felvételek megtekintése és elemzése után határoztak a feljelentésről.

fc2

A klub felháborodva tiltakozott az atrocitások ellen, amelyek a Szusza Ferenc Stadionban a vendégjátékosokat és szurkolóikat érték. Berzi hangsúlyozta: az Újpesten dolgozó biztonsági szolgálat felkészületlen és alkalmatlan volt a mérkőzés biztosítására, amelyen 2-1-re nyert a Fehérvár.

A lefújás után az újpesti Mario Bozics és a fehérvári Goran Vujovics szóváltásba keveredett, mire több játékos köréjük gyűlt. A Fehérvár FC védője, Marko Andics elmondása szerint a tumultusból szerette volna kihozni Vujovicsot, amikor egy sárga mellényben szolgálatot teljesítő rendező ellökte őt.

Az MTI fotóján az is jól látszik, hogy a jelenlegi biztonsági koordinátor üt. Beosztásának megfelelő a ruházata is.

A pályára özönlő hazai szurkolókat a rohamrendőrök terelték vissza a lelátóra, míg a székesfehérvári drukkereket az Újpest FC megbízásából szolgálatot teljesítő biztonsági szolgálat viperákat és láncokat is használó emberei "verték ki" saját szektorukból.

fc

Az FC Fehérvár levélben kérte a MLSZ-t, hogy tegyen lépéseket azért, hogy az Újpesten működő biztonsági szolgálathoz hasonló társaságok ne vállalhassanak munkát a magyar stadionokban.

Az Újpest még szombaton jelezte: vizsgálatot kezdeményez, amelybe bevonják az általuk megbízott biztonsági szolgálatot, illetve együttműködést kérnek a rendőrségtől és a Fehérvártól is.

A legnagyobb bajnoksesélyesnek tartott Újpest végül kilenc ponttal maradt le a Debrecen mögött.

Az Újpest is megdöbbent

„Az Újpest FC hivatalos formában kérte a Fehérvár biztonsági szolgálatának együttműködését, amelyet nem kapott meg. Márciusban kértük a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy nyilvánítsa kiemelt kockázatúnak a mérkőzést, de ez nem történt meg, így az Újpest saját maga számára tette ezt meg. A rendezők számát duplájára emeltük, és kordonokat béreltünk, hogy a szurkolók játéktérre lépését megakadályozzuk. Sokat elmond a meccs utáni botrányról, hogy öt biztonsági emberünk sérült meg, miközben próbálta megakadályozni a székek összetörését, és próbálta kiszorítani a visszatérő fehérvári huligánokat a vendégszektorból. Akik botrányokozás miatt másztak át a kordonokon, a lehető legsúlyosabban büntetjük. Már megkezdtük a renitensek azonosítását, számunkra is döbbenetes volt, hogy voltak néhányan, akik a többséggel ellentétben nem ünnepelni mentek be a játéktérre, hanem azért, hogy kihasználják az alkalmat és problémát okozzanak a klubnak" – írta közleményében Csehi István újpesti ügyvezető.