Rudolf
2 °C
13 °C

Villa fejesével spanyol rekordgyőzelem

2009.06.17. 18:33 Módosítva: 2009.06.17. 21:55
Zsinórban 14. győzelmét aratta a Konföderációs Kupa második fordulójában Spanyolország. Irak jól védekezett az Európa-bajnok ellen, de a rengeteg helyzetet elhibázó David Villa az 55. percben gólt fejelt, és megnyerte csapatának a meccset. Spanyolország 34 meccse veretlen.

Mintha egy Barcelona-bajnokit nézett volna az ember a Konföderációs Kupa második fordulójában, a spanyol válogatott úgy állt fel az iraki kapu előterében, ahogy azt a katalánoktól láthattuk egész évben.

Spanyolország-Irak 1-0 (0-0)

Manguang/Bloemfontein, 35 ezer néző.
Gólszerző: David Villa (55.)
Később: Dél-Afrika-Új-Zéland (20:30, M1)
A csoport állása: 1. Spanyolország 6, 2. Dél-Afrika 1 (0-0), 3. Irak 1 (0-1), 4. Új-Zéland 0

Az iraki válogatottat irányító Bora Milutinovic azonban nem véletlenül jutott már ki öt országgal is világbajnokságokra (erre rajta kívül senki nem volt képes), csapata védekezését a jóval esélyesebb spanyolok ellen is kiválóan megszervezte. Irak felállt védelmével meggyűlt a baja az Európa-bajnoknak is, de Xavi és az aktívan játszó Santi Cazorla többször is megtalálta David Villát.

Az átigazolási pletykák egyik legfőbb szereplője nem koncentrált eléggé, több tiszta gólhelyzetet is elrontott, mire az 54. percben bebólintotta Cazorla bal oldalról érkező beadását. Spanyolország támadásban maradt, komoly fölényben játszottak, az irakiak csak nagy ritkán jutottak el Casillas kapujáig, de védenie nem kellett a spanyol kapusnak.

Újabb gólt nem sikerült szerezniük a spanyoloknak, így a rengeteg helyzetet kihagyó Villa fejesével nyerték meg második csoportmeccsüket is, és nyújtották 34 meccsesre veretlenségi sorozatukat. Irak legyőzése zsinórban a 14. győztes tétmeccse volt Spanyolországnak, ami Brazília, Ausztrália és Franciaország csúcsának beállítását jelenti.

A spanyolok győzelmükkel továbbjutottak a csoportból, és megközelítették a brazilok 35 meccses veretlenségi sorozatát, Villa pedig a második helyre jött fel a spanyol válogatott góllövőlistáján, de 30 góljával még messze van a 44 gólos Raultól.