Zelma, Rajmund
-1 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Keressük a szezon legnagyobb gólját

2009.06.25. 19:52 Módosítva: 2009.06.25. 19:52
Tízes listánkra három sarkazásos gól mellett Ronaldo emelése, Baptista és Gera ollózása, Lampard pazar ívelése és Torres bombája is felkerült. Válasszák ki a legszebbet!

Ki lőtte a szezon gólját?

 • 908
  Gera
 • 808
  Grafite
 • 676
  Hercegfalvi
 • 567
  Torres
 • 540
  Ibrahimovic
 • 318
  Ronaldo
 • 189
  Lampard
 • 171
  Jelen
 • 159
  Baptista
 • 142
  Messi

A Konföderációs Kupa még tart, de a 2008-09-es futballszezon mindjárt véget ér. A bajnoki, kupa- és válogatott meccseken meglepő módon rengeteg gól volt, ezek közül próbáljuk meg kiválasztani a legszebbet.

Ezúttal nem a nagy lövésekből született találatok – mint például Ronaldo Porto vagy Del Piero Zenit elleni bombája – közül szemezgettünk, hanem a pazar, váratlan, fifikás megoldásokat kerestük.

Lehet, hogy voltak ezeknél is szebbek, látványosabbak a finn vagy a feröeri bajnokságban is, de mi se láthattunk minden meccset a szezonban.

Az év elején az olasz Internazionaléban szereplő Ibrahimovic rúgott olyat, amelyet már akkor sokan az év góljának tituláltak. A svéd támadó a Bologna elleni meccs 25. percében Adriano baloldali beadását lőtte a levegőbe felugorva, háttal, sarokkal a kapuba.

Jó eséllyel pályázik a díjra a Wolfsburg brazil játékosa, Edinaldo Batista Libânio, ismertebb nevén Grafite is, aki a Bayern München elleni rangadón remek cselsorozat végén, a védők közül, a kapunak háttal állva talált a kapuba, szintén sarokkal.

A brazil Ronaldo a Santos elleni bajnokin a kaputól mintegy 25 méterre kapott labdát, átvette, a háta mögött csinált egy cselt, becsapta a rárontó védőt, és a kint álló kapus felett 22 méterről ívelt jó helyre.

A fizika törvényeinek is ellentmond a lengyel Ireneusz Jelen gólja a PSG ellen. Az auxerre-i csatár egy kiugratás után az alapvonalon állította meg a labdát, megfordult, és vaktában úgy csavart a kapuba, hogy a labda nagyobbik része már kint volt, és a kapus is zárta a szöget.

Az első fél év alapján az Aranylabdára idén az argentin Messinek van a legnagyobb esélye. A Barcelona támadója számos gólt szerzett a szezon során, a tőle megszokott szólókból, emelésekből, és távoli lövésekből. A listára került gólja azért emlékezetes, mert ez volt a Barca történetének 5000. gólja a bajnokságban, ráadásul a lövés előtt úgy alárúgtak, hogy a legtöbb játékos biztos elesett volna, ő azonban hatalmas gólt rúgott.

Az olasz Roma idén jóval gyengébben szerepelt, mint szurkolói várták, de Baptista révén így is van jelöltjük. A brazil támadó januárban, a Torino elleni meccs 92. percében a térfél közepéről előreívelt labdát mellel átvette, majd a kapunak háttal állva, ollózva rúgta be.

Remek technikai megoldás volt Frank Lampardé, aki a Hull elleni bajnokin egy elé kerülő labdát ballal, a tizenhatos vonaláról nem erőből, hanem alányesve lőtt be hosszú sarokba.

A Premier League-ban szerzett szép gólt Fernando Torres, aki a Blackburn ellen egy előre ívelt labdát futtából úgy vett át mellel, hogy nem a kapu, hanem a szögletzászló felé indult, majd egy pattanás után úgy lőtt a hosszú sarokba, hogy fel sem nézett.

Listánkról nem hiányozhat Gera Zoltán Manchester Unitednek lőtt gólja. A magyar válogatott játékosa Johnson beadását felpörgette, majd úgy rúgta meg ollózva a labdát, hogy Ferdinandnak és van der Sarnak esélye sem volt.

A tízes listára felfért egy magyar bajnokságban született gól is. Ezt Hercegfalvi Zoltán lőtte a Vasasnak. A támadó egy jobbról bepasszolt és egy védőn felperdülő labdát futtából sarokkal a háta mögött ellőve – oxizva – lőtt az angyalföldiek kapujába.