Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Gera lőtte az év gólját

2009.07.05. 12:25
A magyar és a nemzetközi sztárok versenyében is a Fulham labdarúgója lett az első. A Manchester Unitednek lőtt góljánál olvasóink nem találtak szebbet a szezonban.

Két cikkben szavaztattuk olvasóinkat, ki lőtte az év gólját, lehetett magyar és külföldi labdarúgó találatára szavazni, ez utóbbira a kifejezetten szép, technikás gólokat tettük fel.

A nemzetközi verseny első három helyére a mezőnyben lévő mindkét magyar labdarúgó bekerült. Első Gera Zoltán pazar ollózása, melyet a magyar válogatott Fulhamben játszó támadója a későbbi bajnok Manchester United ellen szerzett. Gera Johnson beadását felpörgette, majd ollózva lőtt a hosszú sarokba.

Második a brazil Grafite pazar sarkazása, a wolfsburgi a Bayern München egész védelmét kicselezte, a kapunak háttal állva lőtt gólt. A harmadik legszebb a Vasas-Honvéd bajnokin született, Hercegfalvi Zoltán szerezte, akit azóta már elküldtek Kispestről. Egy felperdülő labdát futtából, sarokkal, a háta mögött oxizva lőtt a kapuba.

A dobogóra olyan gólok nem fértek fel, mint Ibrahimovic zseniális sarkalása a Bologna ellen, vagy Ronaldo emelése a Santos elleni bajnokin.

A magyar gólok közül is Geráé az első, több mint 200 szavazattal előzte meg az ollózó szombathelyi Csontost, 3. helyre itt is Hercegfalvi került.