Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Juhászért milliárd felett kér az Anderlecht

2009.07.27. 18:29
Az Aston Villának nem kellett, a Dinamo Kijevnek nem adták, a Fiorentina mást vett a legjobb magyar védőjátékos helyett. Juhász Rolandból idén tud utoljára komoly pénzt csinálni az Anderlecht, ennek ellenére lehet, hogy Brüsszelben kezdi a következő idényt is, mert fogynak a partiképes kérők.

Egyre valószínűbb, hogy a legjobb magyar védőjátékos nem kel el a nyári átigazolási szezonban. Juhász Rolandot több európai nagycsapattal is összehozták az utóbbi időben, de végül egyik klub sem vitte el az Anderlechtből, ahova 2011 júniusáig szerződés köti.

Juhász legkomolyabb kérőjének a kiváló szezont produkáló Aston Villa tűnt, Martin O’Neill szándékait bizonyítva személyesen utazott Brüsszelbe, hogy tétmeccsen nézze meg a magyar válogatott középhátvédet Martin Laursen újabb súlyos térdsérülése miatt.

A Standard Liege-zsel játszott bajnoki döntő hazai meccsén azonban Juhász benne volt a vendégek egyenlítésében, ráadásul egy beívelés után helyezkedett rosszul, ez pedig egy angol csapat menedzserét jobban elgondolkodtatja, mint mondjuk egy olaszét. O’Neill előzetesen ötmillió fontot sem sajnált volna, de végül elállt az üzlettől.

Hasonló összeget szánt középhátvéd vásárlására a Fiorentina is, amely szintén a magyar játékos után érdeklődők között volt, de közben az olasz 4. helyezett is betöltötte a posztot: a brazil Luisao a Benficától kerül Firenzébe, lapértesülések szerint 7 millió fontért. Luisao két évvel idősebb Juhásznál.

Pénteken bejelentették, a Dinamo Kijev is ajánlatot tett érte, de az Anderlecht visszautasította a magyar játékosért kínált 4 millió font körüli összeget. Az ukrán bajnokságnál erősebben is megállná a helyét Juhász, de egyre fogy azoknak az érdeklődőknek a száma, akik ki is tudják fizetni, és valóban előrelépést jelentenek a játékosnak.

A Hamburg és a Marseille lehet a befutó, hiszen amennyiben komoly pénzt szeretne Juhászból kiszedni csapata, akkor még most kell eladnia, egy év múlva már csak egy év lesz a szerződéséből, és olyankor jóval alacsonyabb a játékosok ára.