Emma
9 °C
26 °C

C. Ronaldo gólt lőtt, könyökölt, kikapott

2009.08.01. 13:53
A Béke-kupa elődöntőjében a Juventus 2-1-re legyőzte a Real Madridot. A torinóiak első gólját az egykori csapata ellen pályára lépő Fabio Cannavaro fejelte, majd C. Ronaldo egyenlített. A Juventus megérdemelten jutott a döntőbe, ahol a Portót verő Aston Villa lesz az ellenfele.

Három év és 94 mérkőzés alatt Fabio Cannavaro egyetlen gólt szerzett a Real Madridban. A hazatérő védőnek Juventus-játékosként öt perc sem kellett ahhoz, hogy gólt fejeljen előző csapatának a Béke-kupa elődöntőjében. Cannavaro egy Alessandro Del Piero-szabadrúgásba csúsztatott bele, Jerzy Dudeket meglepve szerezte meg a vezetést.

A rengeteg helyzetet hozó mérkőzésen a madridiak többet birtokolták a labdát, de a torinóiak hosszú ideje nem látott összeszedett játékkal, és gyors kontrákkal abszolút egyenrangú partnerek voltak: Amauri és Del Piero is csak a kapussal állt szemben.

A Real néhány perccel a félidő előtt egyenlített, Giorgio Chiellini bután felrúgta Rault, a büntető C. Ronaldo lőtte be magabiztosan. Nem sokáig volt döntetlen, egy Del Piero-szögletre Brazzo Szalihamidzsics érkezett tökéletes ütemben, és a hosszú sarokba bólintott.

Innentől már csak helyzetek maradtak, a Juve kétszer is eltalálta a kapufát, de gól már nem született. Az olaszok jutottak a döntőbe, C. Ronaldo kakaskodott még egy kicsit a gólszerző Szalihamidzsiccsel.

A Real Madrid messze nem a legerősebb összeállításában lépett pályára, ez érződött is a csapaton. A péntek este látott Madridból csak 4-5 játékos lesz kezdő a bajnokságban, a Konföderációs Kupa utáni szabadságukból visszatérő játékosok csak néhány napja csatlakoztak a kerethez.

"Ezt az érzést soha nem lehet megunni - mondta Del Piero a lefújás után. - Fontos győzelem volt, mert bebizonyítottuk, hogy bárki ellen képesek vagyunk magas szinten játszani. Egységesek, szervezettek voltunk, jól festett a csapat."

Ellenfelük az Aston Villa lesz, amely a Portót verte 2-1-re úgy, hogy már a szünetben 2-0-ra vezetett. A 70. percben a birminghamiek első gólját szerző Emile Heskeyt kiállították, de így is csak a szépítésre maradt ereje a portugál bajnoknak: Hulk büntetőből talált be a 90. percben.