Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Cristiano Ronaldo túlélte

2009.08.03. 15:34 Módosítva: 2009-08-03 15:34:12
Cristiano Ronaldo első hivatalos tornája a Real Madridban majdnem súlyos sérüléssel zárult. A juventusos cseh, Zdenek Grygera brutális belépője után ápolták, de folytatni tudta a játékot.

A hétvégén rendezett Béke Kupa elődöntőjében a Juventus 2-1-re verte a Real Madridot, a hazai csapat így nem jutott a döntőbe, de közel állt ahhoz, hogy ennél jóval komolyabb kár érje.

Az olasz együttes játékosai szigorúan őrizték a világ jelenlegi legdrágább játékosát, Cristiano Ronaldót: a cseh Zdenek Grygera még ennél is tovább ment, a 89. percben – 2-1-es olasz vezetésnél - úgy talpalta le az aranylabdást, hogy ha nem csúszik le a lába, valószínűleg súlyos sérülést okoz.

A világcsúcsot jelentő 94 millió euróért vásárolt 24 éves játékost sem kellett félteni, miután felépült, a 90. percben odakönyökölt az őt folyamatosan piszkáló Salihamidzicsnak. Az esetből csak azért nem lett komolyabb dulakodás, mert a portugált lefogta Giorgio Chiellini.

A madridiak épp a napokban kötöttek száz millió eurós, rekordösszegű biztosítást C. Ronaldóra. Az El Mundo című spanyol lap vasárnapi száma szerint a királyi gárda ekkora összeget kap, ha a portugál szupersztárt súlyos sérülés éri.

A Real aggodalma nem tűnik alaptalannak, hiszen az eddigi három felkészülési mérkőzésen összesen 34 alkalommal szabálytalankodtak a klasszissal.