Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Az Inter 40 milliót ad az MTK-nak Filkorért

2009.08.04. 10:58 Módosítva: 2009-08-04 10:58:55
Az olasz sztárklub egy máltai klubon keresztül vette meg három éve a magyar játékost, akiért most utólag, bírósági döntés után kell nevelési költségtérítésként közel negyven millió forintot fizetnie.

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfői ítélete szerint az Internazionale 150 ezer euró (39,75 millió forint) nevelési költségtérítést köteles fizetni az MTK labdarúgócsapatának Filkor Attila képzése után - közölte az MTK honlapja.

"Ezzel az ítélettel nemcsak az MTK nyert, hanem minden utánpótlásnevelő egyesület vagy akadémia Magyarországon. Az MTK, mint ahogy a többi akadémia is, rengeteget áldoz az utánpótlásnevelésre. Bebizonyosodott, hogy a nevelőklubokat nem lehet becsapni, a szabályok mindenkire vonatkoznak” - nyilatkozta Domonyai László klubigazgató a honlapon.

Az MTK azért fordult a svájci szervezethez, mert az olasz sztárcsapat még 2006-ban egy máltai klubon keresztül szerződtette a fiatal futballistát, de a nevelési költséget nem fizette ki.

A CAS döntésének indokolásában rámutat arra a tényre, hogy - mivel a máltai klub nem jöhet számításba, mint a játékosból bármilyen módon profitáló egyesület, hiszen ott Filkor Attila összesen hét napot töltött - az Internazionale az MTK befektetéséből profitál, így a milánóiaknak az MTK-t kompenzálniuk kell.

Filkor, bár korábban bekerült az Inter bővebb keretébe is, jelenleg az olasz másodosztályú US Sassaulóban szerepel kölcsönben.