Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Xabi Alonso is a Real Madridé

2009.08.04. 20:30
Hosszas tárgyalás után a spanyol középpályás, Xabi Alonso a Liverpoolból a Real Madridhoz igazolt. A Marca szerint a játékosért 30 millió eurót fizetett a klub.

A Liverpool saját honlapján jelentette be, hogy sikerült megegyezett a Real Madriddal Xabi Alonso eladásáról. A honlapon úgy fogalmaznak, az üzlet már csak az orvosi vizsgálaton múlik.

A 2004 óta a Liverpoolban játszó, 27 éves játékos vételárát nem hozták nyilvánosságra, de a hétvégén még 10 milliónyi különbség volt (25 illetve 35 millió) a kért és az ajánlott összeg között.

A Marca ugyanakkor éppen a köztes 30 milliót említi, mint vételárat. A Pool állítólag már megszerezte az olasz Alberto Aquilanit a Romától, akit nem titkoltan Alonso pótlására szerződtetnek.

A Real Madridhoz a nyár elején visszatérő elnök, Florentino Perez egyik régi vágya volt a spanyol, csakúgy, mint a már korábban aláírt Cristiano Ronaldo, Kaká, vagy éppen Karim Benzema. Az egyesület legutóbbi szerzeményével már 250 millió eurót költött a nyári átigazolási szezonban.