Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

5-1-re verhettük volna a Fenerbahcét

2009.08.07. 09:36 Módosítva: 2009-08-07 09:36:36
Az Európa Liga-selejtező visszavágóján gyorsan kapott egy gólt az 1-5-ről kezdő Honvéd, de a Fenerbahce emberhátrányba került, a Magyar Kupa-győztes pedig a második félidőben elképesztő mennyiségű ziccert hagyott ki, mire a hajrában összejött az egyenlítés. Ha a Honvéd minden helyzetét belövi, akár a továbbjutásért is harcban lehetett volna, így a törökök 6-2-vel jutottak tovább.

A Sturm Graz elleni, 2008-as mérkőzésen kitört botrány miatt zárt kapuk mögött fogadta az 5-1-es előnnyel érkező Fenerbahcét a Honvéd, amelynek a tisztes helytállás lehetett a célja az Európa Ligában.

A két csapat közti különbséget rögtön a mérkőzés elején megmutatta, hogy míg az ígéretes helyzetben kilépő Viliam Macko kihagyta a Honvéd helyzetét, a másik oldalon André Santos hasonló helyzetből kilőtte a hosszú sarkot. A brazil KK-győztes gólja után felrémlett egy kiütéses vereség lehetősége, de a törökök nem erőltették a támadásokat.

Így is több helyzete volt a Fenerbahcénak, a ritka Honvéd-ellentámadások egyikénél Macko lőtt óriási kapufát, majd a 32. percben a kilépő Abrahamot utolsó emberként elsodró Bilica kiállítása miatt emberelőnybe került a Magyar Kupa-győztese. Az első félidőben nem sok mindent tudott kezdeni előnyével a Honvéd, a játék képe sem változott, a törökök labdázgattak.

A második félidőben megindult az egyenlítésért a magyar csapat, és mivel a törökök nem bánták különösebben a dolgot, fölénybe került a Honvéd. Egymást követték a magyar helyzetek, amelyek egyre nagyobbak lettek: Abraham fejese, majd Zsolnai lövése után már ziccereket is kialakított Sisa Tibor csapata, de előbb Hajdú, majd Abraham szórakozott el több 100 százalékos helyzetet.

A fellazult védelemről lefordult néhányszor az emberhátrányban játszó török csapat, de a vendégek támadói sem koncentráltak eléggé, így megmaradt a Honvéd esélye, hogy legalább döntetlennel búcsúzzon az Európa Ligától. Volkan Demirel bravúrral védett, Abraham negyedik zicceréből sem találta el a kaput, úgy tűnt, hiába szolgál rá vastagon a döntetlenre a magyar csapat, a törökök Budapesten is nyernek.

A 87. percben végül összejött a teljesen megérdemelt egyenlítés, a furcsa gólt a csereként beállt Fritz Attila szerezte vállal. Egy perccel a lefújás előtt kis híján a győzelmet is megszerezte a Honvéd, ezúttal Zsolnai hagyott ki óriási helyzetet, így a második félidő alapján hiába volt benne a meccsben egy sokkal szebb eredmény, maradt az 1-1-es döntetlen, a Fenerbahce 6-2-es összesítéssel jutott tovább.

„A helyzetek alapján nyerhettünk volna akár 5-1-re is, a második félidőben játékban felülmúltuk a Fenerbahcét – nyilatkozta a mérkőzés után Sisa Tibor, a Honvéd vezetőedzője a Sport TV-nek. – Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, aminek nagyon örülök, mert előre mutat, és nekünk most a magyar bajnokságban egy nagyon nehéz sorozatunk jön. Megdolgoztunk a győzelemért, sajnálom, hogy csak döntetlen lett belőle. Gratulálok a játékosaimnak.”