Intert vert a Lazio a Szuperkupáért

2009.08.08. 17:24
Az olasz bajnok és kupagyőztes meccsét Kínában, a pekingi olimpia legnagyobb sportlétesítményében, a Madárfészekben rendezték. A Lazio egy óra játék után, három perc alatt eldöntötte a meccset, az interes Eto’o csak szépíteni tudott a végén.

Nem először fordult elő, hogy az olasz Szuperkupáért nem Olaszországban, hanem hírverő meccs keretében, külföldön küzdöttek. Az 1988 óta tartó sorozatban 1993-ban és 2003-ban az Egyesült Államok-beli East Rutherford, 2002-ben a líbiai Tripoli adott otthont a finálénak.

A korábbiak során a Milan ötször nyert, az Inter utolérhette volna városi riválisát, de nem kis meglepetésre kikapott a kupagyőztes Laziotól. Nem sikerült az első tétmeccse a Zlatan Ibrahimovic távozása után összeállt Samuel Eto’o-Gabriel Milito csatársornak. Bár a kameruni betalált, ezzel is csak szépíteni tudott.

A harmadik percben Matuzalem hagyta ki a meccs első lehetőségét, innentől kezdve az Inter számtalan helyzetet dolgozott ki, de nem tudta bevenni szenzációsan védő Fernando Muslera kapuját. Előbb Eto’o, majd Diego Milito veszélyeztetett, utána Lúcio fejese tévesztett célt. A 20. percben jutott el a Lazio újból az Inter kapujáig, Zárate rontotta el a helyzetet.

A szünetben egyik edző sem cserélt, a második félidőben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. Hiába támadt lényegesen többet az Inter, a semmiből szerzett vezetést a Lazio a 63. percben. Kolarov szabadrúgása lepattant a védőkről, Matuzalem elé, akinek lövését elsőre briliáns vetődéssel hárította Julio César, a kipattanó viszont Matuzalemről bement.

Még magához sem tért az Inter, máris bekapta a második gólt. Tommaso Rocchi kapott egy egészen fantasztikus kiugratást, és Julio César felett a hálóba emelt.

Ahogy az egész meccsen, 0-2 után is az Inter próbálkozott többet, de csak a szépítésig jutott. Dabo hibáját kihasználva Balotelli labdáját Samuel Eto’o értékesítette. Az utolsó 12 percben és azt követő ötperces hosszabbításban is számos lehetősége volt még az Internek, elsősorban Eto’o révén, de gólt már nem tudtak lőni. A Lazio 1998 és 2000 után harmadszor nyerte el a Szuperkupát.

Olasz Szuperkupa

Lazio-Internazionale 2-1 (0-0)

Peking, Madárfészek, 69 961 néző, vezette Emidio Morganti.

Inter: Julio César – Maicon, Chivu, Lúcio, Zanetti, Thiago Motta (Balotelli, 70.), Cambiasso, Muntari (Suazo, 84.), Sztankovics, Eto’o, Milito. Edző: Jós Mourinho

Lazio: Muslera – Lichtensteiner, Siviglia, Diakite, Kolarov, Mauri, Baronio (Dabo, 53.), Brocchi, Matuzalem (Cribari, 81.), Rocchi (Cruz, 72.), Zárate. Edző: Davide Ballardini.

Gólszerző: Matuzalem (60.), Rocchi (63.), ill. Eto’o. (78.)  • Hírek
  • Személyi kölcsön