Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Középhátvéd rugdossa a Kaposvár góljait

2009.08.09. 22:50 Módosítva: 2009.08.09. 22:50
Már három fordulón túlvan a magyar NB I., a vidéki csapatok nagyszerűen kezdték a szezont. A Videoton még pontot sem veszített, a Nyíregyháza nyolcat rúgott két pesti csapatnak, a Kaposvár idén is meglepetést okozhat.

A harmadik fordulót rendezték a magyar futballbajnokságban, a Soproni Ligában, eddig a vidéki csapatok sikeréről szól a szezon. A Debrecent még nem láthattuk igazán a sorozatban, hiszen a BL miatt két meccsét is gyakorlatilag a második csapatával teljesítette, ötvenszázalékos sikerrel, ráadásul ezen a hétvégén nem is lépett pályára. A Budapest Honvéd centenáriumi meccse miatt halasztott.

A Videoton, a Nyíregyháza és a Kaposvár viszont jól kezdett. Fehérváron hosszas edzőkeresés után Mezey György vállalta a tisztséget, és a gárda taktikusan vívta meg eddigi három meccsét, százszázalékosan. A Kecskemét és a Diósgyőr után a Pápa otthonában is nyert a Videoton, és ahogy legutóbb, megint az utolsó pillanatokban, megint a brazil csatár, André Alves góljával. A Videoton nem játszott fölényben, de a megfelelő pillanatban el tudta dönteni a meccset.

A Nyíregyháza aratta a forduló legnagyobb győzelmét. Nagyszerű játékkal győzték le a Ferencvárost. A csapat második hazai meccsén is bizonyította, milyen remek támadófutballra képes. Szentes Lázár legnagyobb húzása, hogy Igor Bogdanovicsot a csatársor mögött szerepelteti. Az egykori debreceni csatár a Vasas ellen gólt jegyzett, gólpasszt adott, a Fradi ellen két átadásából született gól. A Nyíregyháza két hazai meccsén nyolc gólt lőtt, csak kettőt kapott.

Prukner László Kaposvárja most már évek óta úgy kezdi a szezont, hogy legjobb játékosát elveszíti. Az idei előtt Nemanja Nikolics, a szerb csatár volt a legkelendőbb, de végül maradt. Idén még nem volt eredményes, de a Kaposvár eddigi hét góljából négyet ő készített elő. A Kaposvár a ZTE otthonában aratott magabiztos sikert. Nikolics remekül játszott, de Zahorecz Krisztián lett a meccs és az egész hétvége embere. A somogyi csapat középhátvédje mesterhármast ért el, már négy gólnál tart idén, a nyíregyházi Kazuo Honmával és az MTK-s Lencse Lászlóval vezeti a góllövőlistát. Elképesztő teljesítmény, főleg úgy, hogy középhátvédről van szó. Zahorecz tavaly 11 találatig jutott, 169 élvonalbeli meccse után 33 gólnál tart.

Vasárnap a Diósgyőr otthonában nyert az Újpest, ezzel a lila-fehérek is feljöttek. A találkozó legjobbja a fővárosiak kapusa, Balajcza Szabolcs volt. A végén a fáradó hazaiak és a rutinosabb vendégek között kiütközött a tudáskülönbség. A diósgyőri és a nyíregyházi találkozókon összesen annyi néző volt, mint az öt másik meccsen összesen, biztató a 10 ezer és a hétezer szurkoló.

Az MTK évek óta bizonyítja, nincs az a krízis, amit ne tudna túlélni. Vasárnap a 70. születésnapját ünneplő Garami József ajándékot kapott tanítványaitól. Az MTK 45 percnyi pocsék játék után 0-2-ről fordított Szombathelyen, 4-2-re verte a Haladást, a Videotonnal együtt vesztett pont nélkül várja a negyedik fordulót.