Adalbert
13 °C
21 °C

Furcsa magyar gólon vitatkozik Norvégia

2009.08.10. 23:11
A magyar válogatottban is megfordult Kovács Péter két gólt lőtt a norvég kupameccsen, mégis inkább sportszerűtlenségéről beszélnek. Elvette a labdát a földön fekvő, pillanatokkal korábban megsérült kapustól, belőtte.

A Norvég Kupa szombati negyeddöntőjében az Odd Grenland 5-1-re verte a Brannt. A találkozón a hazaiaknál szereplő Kovács Péter két gólt szerzett. Az elsőt 1-0-s vezetésnél a 33., a másodikat 4-1-nél a 82. percben.

A norvég sajtó a magyar támadó első góljával, annak körülményeivel van tele. Egy hazaadás után Kovács minden különösebb elszántság nélkül támadta a kapust, majd amikor az kilőtte volna a labdát, el is fordult.

Ön mit csinált volna?

A kapus azonban elesett – megsérült a térde –, a labda ott maradt, Kovács elhúzta mellette, az üres kapuba passzolt. A magyar támadó ugyan nem ünnepelte gólját, a vendégek játékosai mégis nekirontottak, mert szerintük sportszerűtlen volt, hogy nem állt meg.

Avideón jól látható, hogy a kapus ugyan valóban megsérült – korábban is kellett már ápolni –, de amikor Kovács elviszi mellette a labdát, még megpróbál utána rúgni.

A norvég lapok úgy vélik, Kovácsnak meg kellett volna állnia. A vendégek edzője szerint ezzel a góllal elvesztette a lehetőséget, hogy halhatatlan sportemberré váljon.