Tekla
7 °C
19 °C

Ronaldo influenzás, de nem H1N1-e van

2009.08.11. 15:14
A Real Madrid közleménye szerint nem sertésinfluenza, csak egy egyszerűbb vírus támadta meg Cristiano Ronaldo szervezetét a klub amerikai túráján. A portugálok ennek ellenére dühösek, hogy csak későn tudták meg, beteg a legjobb játékosuk.

Influenzája miatt kihagyja a portugálok szerdai barátságos mérkőzését Liechtensteinben Cristiano Ronaldo, a Real Madrid sztárja. A spanyol klub kedden jelentette be, a nyáron 94 millió eurós rekordösszegért megszerzett csatár a csapat amerikai túráján megbetegedett, jelenleg orvosi kezelés alatt áll.

A madridiak közleményt adtak ki, amelyben cáfolják, hogy az aranylabdás az egész világot behálózó sertésinfluenzát kapta volna el.

Azt elismerik, hogy már a DC United elleni vasárnapi barátságos meccs előtt sem volt jól, és azóta is gyógyszeres kezelést kap, de csak egyszerű influenzavírus támadta meg a szervezetét.

A portugál szövetség (FPF) dühösen fogadta a tájékoztatást, amely Carlos Queiroz szakvezető és Gilberto Madail FPF-elnök szerint későn érkezett.

"A Real nem járt el korrekten, ezért kivizsgáljuk a helyzetet. Csak azokra a játékosokra számítunk, akik itt vannak. Remélhetőleg legközelebb Ronaldo nagy kedvvel csatlakozik a válogatotthoz" – jelentette ki Madail.

A következő alkalom szeptember 5-én a dániai mérkőzés lesz, a portugálok négy nappal később Budapesten lépnek pályára, ugyancsak világbajnoki selejtezőn.