Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

A Man. City üres csekket küldött Messinek

2009.08.12. 12:04 Módosítva: 2009-08-12 12:04:43
A milliárdos angol klub továbbra sem mondott le az argentin támadóról. Úgy tűnik, a pénz nem jelenthet gondot, a baj csak az, hogy Lionel Messi nem akarja elhagyni a Barcelonát.

Úgy tűnik, a Manchester City arab tulajdonosait nem érdekli a katalánok által nemrégiben kiadott közlemény, miszerint 150 millió eurós ajánlat alatt szóba sem állnak senkivel, továbbra is hajtanak Messire.

messi

Az angol klub azt akarja kihasználni, hogy az idei BL-győztes a napokban kíván új szerződést kötni játékosával – a jelenlegi 2014-ig szól –, aki így is a legjobban fizetett labdarúgó volt a klubnál Ibrahimovic szerződtetéséig.

Az új kontraktus szerint a szerdán az oroszok elleni barátságos meccsen is pályára lépő argentin támadó évi tízmillió eurót keresne, ami félmillióval több, mint a svéd csatár Intertől örökölt keresete.

Az angolok biztosra akarnak menni, kitöltetlen csekket küldtek a 22 éves játékosnak, kérve, hogy a neve mellett az árát is ő írja rá. Az üzlet létrejöttét nehezíti, hogy Messi már többször is hűségét fejezte ki jelenlegi klubja iránt.

A spanyol Marca szerint a City nem sajnálna 300 millió eurót az üzletre, ebben benne vannak a kivásárlás mellett az utána járó adók, a játékos keresete, plusz 12 millió euró extra juttatás az argentin családja számára.

Az eset érdekessége, hogy a két klub augusztus 19-én barátságos meccset vív egymással a spanyol városban.