Friderika
9 °C
18 °C

Kamu a Juhász-Bayern-üzlet?

2009.08.15. 09:40 Módosítva: 2009.08.15. 09:40
Napok óta lázban tartja a magyar sportsajtót egy szenzációs átigazolási hír: a világhírű Bayern München hatmillió euróért vinné a magyar válogatott védőt, Juhász Rolandot. A forrásként megjelölt Kicker sportmagazinnál nem tudnak arról, hogy erről írtak volna. Sőt, egyenesen kizártnak tartják, hogy a korábbi BL-győztest érdekelhetné a magyar futballista.

Igazi európai sztárcsapat vinné a magyar labdarúgó-válogatott egyik mehgatározó tagját, napok óta arról szólnak a hírek, hogy Juhász Rolandot nézte ki többek között a Bayern München. A bajor klub az Interbe távozott brazil Luciót és a sérült Martín Demichelist pótolná a belga Anderlecht hatmillió euróba kerülő védőjével.

Valamennyi magyar sajtótermék a német sportmagazint, a Kickert jelölte meg forrásként. A tekintélyes lap mindig nagyon megbízható, csak annyi a gond, hogy a lapnál semmi nyoma, hogy Juhászról cikkeztek volna.

Előbb a lap internetes kiadását böngésztük végig, eredmény nélkül, majd a fórumokat olvasgattuk, ahol értetlenül fogadták a hírt, mert szintén semmi nyomát nem találták. A Kicker nürnbergi szerkesztőségében - az online kiadásnál - telefonon azt állították, náluk nem jelent meg ilyen hír. A papírkiadásnál is határozottan cáfoltak, sőt, a Kicker-munkatárs azt is kizártnak mondta, hogy a Bayern egyáltalán fontolgatná Juhász megszerzését.

juhasz roland

Más német forrás is Juhász müncheni esélyeiről cikkezett. A fussballtransfers.com egyik munkatársa levelünkre úgy válaszolt, valóban téma Németországban a magyar védő esetleges érkezése. Arra azonban nem tudtak választ adni, ki lehet a hír eredeti forrása. A lap egyébként három napja megszólaltatta Filipovics Vladant, a futballista menedzserét, aki sejtelmesen csak annyit válaszolt: "Jelenleg sok klub érdeklődik Rolandért. A Bayernről most nem tudok semmit sem mondani."

Annyi biztos, a Bayern München a napokban nem kommentálta a felreppent hírt. Juhász jelenlegi klubjánál, az Anderlechtnél rögtön cáfolták, hogy a Bayern megkereste volna őket.

A 45-szörös magyar válogatott a hír hallatán egyébként azt mondta, szívesen menne a Bayernbe, számára mindig is a Bundesliga volt a legkedvesebb az európai bajnokságok közül, a müncheniek pedig ennek a mezőnynek a legjobbjai.

Az MTK egykori játékosáért az Anderlecht ötmilllió eurós kivásárlási árat szabott meg, a Bayernnel kapcsolatban már hatmilliót emlegettek. Korábban az érdeklődők között volt az Aston Villa, illetve a Fiorentina is.