Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Lisztes gólja pontokat vett el a Fraditól

2009.08.15. 22:31
Az egykori ferencvárosi játékos zseniális szabadrúgásgólt lőtt volt csapatának. A Kecskemét kiütötte a Vasast, a Győr kapus nélkül is verte a Diósgyőrt.

A Ferencváros hiába vezetett, csak döntetlent ért el a vendég Paks ellen szombaton, a Soproni Liga 4. fordulójában. A hazaiak uralták az első félidőt, ám támadásban sokat hibáztak. A fordulás után pillanatok alatt vezetést szereztek a zöld-fehérek, majd visszavettek a tempóból. A paksiak átvették a játék irányítását, az exferencvárosi Lisztes Krisztián gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlítettek. Az utolsó húsz percben a hazaiak nem tudtak igazán felpörögni, az eredmény nem változott.

A Kecskemét hazai környezetben 5-1-re verte a Vasast. Csordás góljával már a negyedik percben vezetett a hazai csapat, ez megfogta a Vasast. A Kecskemét a folytatásban is aktívabb volt, így a félidő vége előtt növelte előnyét. A második félidőben sem volt változás, Yannick a 74. percben végleg eldöntötte a meccset. A csereként beálló Montvai duplázott, a Vasas becsületgólját Remili szerezte.

A Győr két góllal verte a Diósgyőrt. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de gól nem volt. A fordulás után a fölénybe került a Győr, jó cseréivel végül fölényes győzelmet aratott. A 83. percben egy hazaadás után Stevanovic elcsúszott, a labdára lecsapott Balajti, a győri kapus hibáját javítani igyekezve kézzel ért a 16-oson kívül a labdába, amiért jogosan a kiállították. Ezután izgalmas perceket éltek át a győriek, hiszen egy mezőnyjátékosnak kellett a kapuba állnia.

Továbbra is százszázalékos a Videoton, Mezey György csapata a 4. fordulóban a Budapest Honvéd ellen győzött 2-0-ra.

Küzdelmes, változatos mérkőzésen egy góllal győzött az MTK aalaegerszeg ellen. Hiába játszott szinte végig egyenrangúan a zalai együttes, még tizenegyesből sem sikerült gólt lőnie.

Az eddig egyformán hatpontos Kaposvár és Nyíregyháza feszült hangulatú mérkőzésen döntetlent játszott egymással. Az 1-1-re végződött meccsen a játékvezető összesen 11 sárga és 1 piros lapot osztott ki. A Rákóczi közelebb állt a győzelemhez, de még a legnagyobb lehetőségeit is elpuskázta.